Πάνω από 140 apps στο Google Play έχουν κακόβουλο λογισμικό!

LIKE US ON FACEBOOK

Μεγάλη προσοχή στο τι κατεβάζουν θα πρέπει να δίνουν οι χρήστες Android καθώς αποδείχθηκε πως περισσότερες από 140 εφαρμογές στο Google Play έχουν κακόβουλο λογισμικό!

Πιο συγκεκριμένα, μια αναφορά της Palo Alto Networks αποκάλυψε πως πάνω από 140 apps στο Google Play έχουν κακόβουλο λογισμικό, όμως, οι ερευνητές βρήκαν και κάτι ακόμα πιο περίεργο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι εφαρμογές βρέθηκαν να είναι μολυσμένες όχι με κακόβουλο λογισμικό για Android, αλλά με κακόβουλα εκτελέσιμα αρχεία που μπορούν να τρέξουν αποκλειστικά στα Windows.

Τα μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό APK δεν έχουν κανέναν κίνδυνο για Android αλλά έχουν στόχο αποκλειστικά τα Windows, επομένως προκαλούν ζημιά μόνον όταν τα αρχεία APK γίνουν unpacked σε υπολογιστή.

Οι ερευνητές ανέφεραν πως οι περισσότερες από τις εφαρμογές που εντοπίστηκαν είχαν κυκλοφορήσει στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2017. Αυτό σημαίνει πως ήταν για περισσότερο από μισό χρόνο διαθέσιμες στο Google Play Store.

Προς το παρόν όλες οι κακόβουλες εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από το διαδικτυακό κατάστημα της Google, όμως, οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για malware σε εφαρμογές για Android.

Τα μολυσμένα αρχεία APK περιλαμβάνουν κακόβουλα PE files που μπορούν να δημιουργήσουν εκτελέσιμα και κρυφά αρχεία στους φακέλους συστημάτων των Windows, ν’ αλλάξουν το μητρώο των Windows για αυτόματο boot κατά την εκκίνηση και να συνδεθούν σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP.

Δες εδώ τι να κάνεις εάν κρασάρουν τα Android apps σου πριν ρίξεις το κινητό απ’ το μπαλκόνι!

Δες κι αυτό:

Τα must apps για το κινητό σου σύμφωνα με την Google

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved