Είναι δύσκολο να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς το κινητό, το tablet ή το laptop σου. Έχουν γίνει προέκταση του χεριού σου, από το πρωί που ξυπνάς μέχρι το βράδυ που πέφτεις για ύπνο. Ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν το κινητό σου;

Τα αγαπημένα μας gadget μας… ακολουθούν παντού, μας κρατούν συνδεδεμένους με τον κόσμο και κάνουν πιο απλή τη ζωή μας. Κι γι΄αυτό έχουμε πάθει μια μικρή εξάρτηση. Ποιες είναι οι μικρές συνήθειες που βλάπτουν το κινητό σου;

Ποιες είναι οι συνήθειες που κάνεις καθημερινά και χαλάνε λίγο λίγο το κινητό σου χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι;

Το παίρνεις μαζί σου στην τουαλέτα

Αρχικά, γνωρίζεις πως το κινητό σου μπορεί πολύ εύκολα να γλιστρήσει από τα χέρια σου και να πέσει στο νερό και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις.

Δεύτερον, είναι επικίνδυνο για τη ζωή σου. Αν το κινητό σου που είναι συνδεδεμένο με έναν φορτιστή πέσει μέσα στη μπανιέρα, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να πάθεις ηλεκτροπληξία. Παράλληλα, εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία σου, καθώς στην τουαλέτα υπάρχουν ένα σωρό μικρόβια τα οποία μεταφέρονται στο κινητό σου. Και όλα αυτά μεταφέρονται στα χέρια σου και εισβάλλουν στο οργανισμό σου.

Απολαμβάνεις το πρωινό σου πάνω από το laptop

Αρχικά δεν το απολαμβάνεις! Αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο και τρως πάνω στο laptop, το laptop σου κινδυνεύει. Και αυτό γιατί, όσο προσεκτικός κι αν είσαι θα πέσουν πολλά ψίχουλα στο πληκτρολόγιό σου και αυτό θα έχεις ως αποτέλεσμα να κολλήσουν τα κουμπιά και να μην λειτουργούν.

Και το πιο καταστροφικό; Να σου πέσει η κούπα με τον καφέ!

Σηκώνεις το laptop από την οθόνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία τεχνικών, το 17% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν προβλήματα με την οθόνη, καθώς εμφανίζονται μερικά μαύρα σημεία σε αυτή. Κατά κανόνα αυτές οι μαύρες κηλίδες είναι επειδή έχεις ασκήσει πίεση στην οθόνη, έχεις σηκώσει το laptop από αυτήν ή έχεις πιέσει κατά καιρούς την οθόνη με το δάχτυλό σου.

Αφήνεις το κινητό ή το tablet στο αμάξι

Εκτός του ότι απαγορεύεται να οδηγάς και να τσεκάρεις το κινητό σου ή να μιλάς στο τηλέφωνο, μπορεί να βλάψεις αυτές τις συσκευές και με άλλον τρόπο.

Η υπερβολική ζέστη ή το κρύο μέσα στο αυτοκίνητο ή η υγρασία μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του κινητού σου. Μην αφήνεις το laptop ή το tablet σου για πολύ ώρα μέσα στο αυτοκίνητο γιατί αυτό θα βλάψει τη μπαταρία του gadget.

Καθαρίζεις το laptop/κινητό με ό,τι καθαρίζεις το τραπεζάκι της κουζίνας

Ακόμη κι αν τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς στο σπίτι λένε “για όλες τις χρήσεις”, δεν εννοούν και για τα κινητά ή τα laptop. Απαγορεύεται να καθαρίζεις το laptop, τον επιτραπέζιο υπολογιστή, το tablet ή το κινητό με ένα καθαριστικό.

Περιέχουν αμμωνία και άλλες ουσίες που βλάπτουν την οθόνη του και με την πάροδο του χρόνου θα εμφανιστούν ρωγμές και κιτρινίλες στην οθόνη.

Παίρνεις το laptop στο κρεβάτι

Παίρνεις το laptop στο κρεβάτι για να κάνεις μια δουλειά ή να δεις μια ταινία. Αλλά όταν το ακουμπάς στα πόδια σου ή σε μια κουβέρτα, χωρίς βάση, τότε το laptop υπερθερμαίνεται και χαλάει τη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης:

Αν φορτίζεις κι εσύ το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, πρέπει να το σταματήσεις!