Το Instagram την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το νέο του χαρακτηριστικό, το IGTV, με το οποίο ήδη πειραματίζονται οι περισσότεροι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είναι το IGTV;  Το IGTV είναι η νέα κινητή εφαρμογή στο Instagram, που βρίσκεται στην καρτέλα αναζήτησης και μαζί του φέρνει νέες ευκαιρίες για brands και δημιουργούς. Πώς θα το αξιοποιήσεις για το δικό σου brand ή τη δική σου επιχείρηση;

Στην πραγματικότητα υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι και πάρα πολλές ιδέες με τις οποίες μπορείς να προωθήσεις σωστά το brand ή την επιχείρησή σου, στο Instagram, αλλά εμείς θα σου παρουσιάσουμε τις καλύτερες:

1. Συνεντεύξεις/Q & A’s

Συνεντεύξεις και Q & A’s σχετικά με τα προϊόντα της επιχείρησής σου, είναι ο καλύτερος τρόπος, για να μάθει το κοινό λίγα πράγματα για το brand, αλλά και εσένα, εφόσον αυτό είναι κάτι που θέλεις.

2. Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις, ένα μικρό εισαγωγικό intro είναι αρκετά δημοφιλή στο Youtube, αλλά μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν στο Instagram. Οι followers σου μ’ αυτόν τον τρόπο θα ξέρουν ποιος είσαι, αλλά και τι να περιμένουν από το κανάλι σου στο Instagram.

3. Δείγματα προϊόντων / Tutorials / How To’s

Οι επιδείξεις προϊόντων, τα σεμινάρια και τα how to’s είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις στο κοινό σου τον τρόπο που χρησιμοποιείς το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις.

4. Αποκλειστικό περιεχόμενο στο IGTV

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις την τελευταία λειτουργία του Intstagram είναι να μοιράζεσαι βίντεο αποκλειστικά στο IGTV. Οποιαδήποτε ιδέα έχεις σχετικά με την επιχείρηση, μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύντομο βίντεο για τους ακόλουθους σου.

5. Εκπαιδευτικά βίντεο

Μπορεί ήδη να δημιουργείται εκπαιδευτικά βίντεο (webinars), οπότε γιατί  να μην τα μετατρέψεις και σε περιεχόμενο IGTV. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό.

6. Τα Live Story βίντεο

Η καλύτερη, όμως ιδέα είναι η τελευταία, καθώς, μπορείς στο IGTV, να κοινοποιείς τα Live Story, που είχες δημοσιεύσει στο Instagram, αλλά εξαφανίστηκαν μετά από 24 ώρες. Το νέο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας σου επιτρέπει να αποθηκεύεις βίντεο στο προφίλ σου, που μένουν εκεί για πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Το IGTV είναι η νέα προσπάθεια του Instagram να παραπλανήσει τους δημιουργούς

Photo: GETTY IMAGES