Οδηγός επιβίωσης για μια ομαδική συνομιλία στο Facebook!

LIKE US ON FACEBOOK

Η ομαδική συνομιλία το Facebook είναι χρήσιμη αλλά ορισμένες φορές μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά μαρτύριο…. Και ξέρεις πολύ καλά τι εννοούμε.

Είναι το feeling όταν το κινητό χτυπά ασταμάτητα από μηνύματα και έχεις φτάσει στο σημείο να σε εκνευρίζει ο ήχος, όταν το πρωί ξυπνάς , ανοίγεις το κινητό και έχεις 100 μηνύματα (στην κυριολεξία), όταν χάνεις μερικά parts και απλά προσπαθείς να συμμετέχεις με ένα «χα χα» -πού και πού- στην ομαδική συνομιλία στο Facebook Messenger ή στο WhatsApp ή στο Viber ή ακόμη και στο Instagram.

Ωστόσο, μια ομαδική συνομιλία είναι και πολύ χρήσιμη καθώς μπορείς να πάρεις τη γνώμη όλων των κολλητών σου, αντί να στέλνεις μήνυμα στον καθένα ξεχωριστά, να πεις τα νέα σου σε όλους μαζί ή να διοργανώσετε ένα πάρτι έκπληξη σε κάποιον φίλο απ’ την παρέα.

Απ’ την άλλη, είναι σημαντικά και για τη δουλειά. Όταν σας στέλνει το αφεντικό για μια δουλειά που θέλει να γίνει, για διορθώσεις, για meetings ωράρια ή ακόμη και παρατηρήσεις.

Ναι, μπορεί μια ομαδική συνομιλία στο Facebook να είναι πολύ χρήσιμη αλλά είναι πονοκέφαλος, είτε αποτελείται από 3 άτομα, είτε από 7.

Οδηγός επιβίωσης για μια ομαδική συνομιλία στο Facebook

Επειδή γνωρίζουμε ότι οι ομαδικές συνομιλίες μπορεί να είναι ενοχλητικές, σου έχουμε έναν οδηγό για να βγεις αλώβητος, χωρίς νεύρα αλλά με χρήσιμες πληροφορίες.

Λάβε υπόψιν σου τα προγράμματα των άλλων

Για να μην γίνεις εσύ ο ενοχλητικός του group και καταλήγεις να σε αποφεύγουν, να μην σου απαντάνε αλλά και να σε… «κράζουν», πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα προγράμματα των άλλων.

Τις ώρες που δουλεύουν οι περισσότεροι είναι busy στο ωράριο της δουλειάς. Επομένως, εκείνες τις ώρες καλό θα ήταν να μην κάνεις… spam, γιατί πολύ πιθανό να μην σου απαντήσουν κιόλας.

Βάλτο στο αθόρυβο

Αν είσαι σε μια ομαδική συνομιλία στο Facebook δεν θα βρεις ποτέ ησυχία. Θα ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο κάθε λίγο και λιγάκι, μέχρι που θα εκνευριστείς! Μπορείς να βάλεις το κινητό σου στο mute ή ακόμη και την συνομιλία στο mute. Κι αν συμβεί κάτι συνταρακτικό, θα σε ενημερώσουν.

Μην γράφεις πολλά μηνύματα

Ό,τι θέλεις να το πεις, καλύτερα να το πεις σε ένα μήνυμα και να συμβουλεύσεις τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Είναι πολύ βοηθητικό να μην στέλνεις μικρά κειμενάκια και πολλά αλλά ένα και μεγάλο!

Πες τους ότι αποχωρείς
Όταν έχεις να κάνεις μια δουλειά, όταν είσαι έξω και όταν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις για λίγο, τότε καλό θα ήταν να τους ενημερώσεις ότι θα έχεις κλειστό το κινητό σου και δεν θα μπορείς να παρακολουθείς τη συνομιλία.

Διαβάστε επίσης:

Πλέον θα μπορείς να δίνεις φωνητικές εντολές στο Messenger;

Photo: theappfactor.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved