Όλο αλλαγές είναι αυτό το Instagram! Πειραματίζεται συνεχώς με νέα χαρακτηριστικά για να κάνει την εμπειρία μας ακόμα καλύτερη. Και τώρα, η νέα προσθήκη είναι ότι μπορούμε να απαντάμε με GIF στα Instagram Stories!

Το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε από διάφορους χρήστες του Instagram, ενώ ο επίσημος λογαριασμός του social media στο Twitter έκανε μια ανάρτηση όπου έγραψε:

Μπορείτε τώρα να απαντάτε με GIF στα Instagram Stories των φίλων σας. Κάντε update στην εφαρμογή σας για να το δοκιμάσετε!

Στο μεταξύ, ο social media expert Matt Navarra πόσταρε ένα video απ’ το κινητό του, όπου φαίνεται πώς ακριβώς λειτουργεί η νέα δυνατότητα για απάντηση στα Instagram Stories με εικόνες GIF.

Πώς μπορείς να απαντήσεις με GIF στα Instagram Stories;

Πολύ απλά, ανοίγεις την οθόνη του reply στο story και στο κουτί που πληκτρολογείς, γράφεις ένα keyword για να εμφανιστούν gifάκια και στη συνέχεια επιλέγεις με ποια εικόνα GIF θέλεις να απαντήσεις!

Για να αποκτήσεις κι εσύ το νέο χαρακτηριστικό, δεν έχεις παρά να κάνεις το update στην τελευταία version του Instagram (127.0 στο iOS).

Ο νέος τρόπος να βλέπεις ποιοι σε έχουν κάνει mention

Στο create mode του Instagram story πλέον υπάρχει μια νέα επιλογή με το σύμβολο του mention για να μπορείς να κάνεις κατευθείαν τα mentions που θέλεις χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο sticker.

Όταν κάνεις slide σ’ αυτή την επιλογή, θα δεις κάτι που θα λέει “See all”, το οποίο σημαίνει ότι από εκεί μπορείς να δεις όλα τα mentions που έχουν γίνει στο προφίλ σου.

Αφού πατήσεις εκεί πάνω, θα δεις σε μικρογραφίες όλα τα mentions που σε έχουν κάνει και μπορείς στη συνέχεια να τα κάνεις re-share σε δικό σου story.

Δες ακόμα:

Παίρνουμε μια γεύση απ’ τα νέα emojis του 2020