Ο λόγος που Instagram και Snapchat απέσυραν τα GIFs από τα Stories

LIKE US ON FACEBOOK

Αυτός είναι ο λόγος που Instagram και Snapchat απέσυραν τα GIFs από τα Stories και θα σου λύσει την απορία γιατί δεν μπορείς τις τελευταίες ώρες να χρησιμοποιήσεις τα GIFs στα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, το Instagram και το Snapchat απέσυραν τα GIFs από τα Stories, όταν ένας χρήστης ανακάλυψε ότι οι χρήστες των social media θα μπορούσαν να ανεβάσουν ένα ρατσιστικό GIF.

Τόσο το Instagram όσο και το Snapchat πρόσθεσαν τα Giphy στα Stories, προκειμένου οι χρήστες να προσθέτουν GIF από τη βιβλιοθήκη στις ιστορίες τους.

Η Lyauna Augmon σε ανάρτησή της στο Twitter δημοσίευσε το screenshot από το ρατσιστικό GIF και κάλεσε τον ιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom να το αποσύρει από την πλατφόρμα. Το GIF φέρεται να εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος έψαχνε τη λέξη «Crime».

Το Giphy επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του, ενώ στους όρους αναφέρεται ότι οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν περιεχόμενο που είναι καταχρηστικό, άσεμνο, προσβλητικό ή χυδαίο.

Σε δήλωση του, εκπρόσωπος του Giphy ανέφερε ότι θα αποσύρουν το προσβλητικό GIF από την αναζήτηση. Σε δηλώσεις του στην TechCrunch, το Snapchat με τη σειρά του ανέφερε ότι αποσύρουμε προσωρινά την επιλογή Giphy στα Stories «ενώ περιμένουμε από την ομάδα του Giphy να το ελέγξει». Το Instagram ανέφερε επίσης ότι θα κάνει το ίδιο.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved