Αν έχεις μπει στο App Store αυτές τις μέρες, ίσως έχεις δει την εφαρμογή Zynn κι έχεις απορήσει επειδή παίζει πολύ ψηλά στα charts. Μάλιστα, για κάποιες ημέρες ήταν πρώτη! 

Τι είναι, όμως, αυτό το app;

Όπως διαβάζουμε, το αποκαλούν τον κλώνο του TikTok και είναι μια τελείως καινούργια εφαρμογή, με short videos, η οποία έκανε το ντεμπούτο της νωρίτερα τον Μάιο.

To Zynn θυμίζει σε πολλά πράγματα το TikTok, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά: Το app σε… πληρώνει για να το χρησιμοποιήσεις! Τι σημαίνει αυτό;

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Zynn

Μόλις κατεβάσεις το app και κάνεις sign up, θα σου εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σε ενημερώνει ότι μπήκε στον λογαριασμό σου 1 δολάριο. Εάν κάνεις refer έναν φίλο σου, θα έχεις επιπλέον 20 δολάρια, ενώ για κάθε 5 φίλους που θα κάνεις refer, θα παίρνεις επιπλέον 10 δολάρια.

Και φυσικά, οι πληρωμές σου δεν σταματούν εκεί! Κάθε φορά που θα σκρολάρεις στο video feed του Zynn θα μαζεύεις πόντους, που θα μεταφράζονται σε χρήματα!

Βέβαια, τα προβλήματα ξεκινούν όταν πάμε στο κομμάτι του πώς μπορείς να πάρεις αυτά τα χρήματα καθώς δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο… Πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για απάτη, αλλά με λίγο ψάξιμο βλέπει κανείς πως πίσω απ’ την εφαρμογή βρίσκεται μια απόλυτα νόμιμη εταιρεία τεχνολογίας, η Owlii.

Κι εδώ είναι το ενδιαφέρον κομμάτι… Η Owlii εξαγοράστηκε πρόσφατα απ’ την κινέζικη εταιρεία Kuaishou, η οποία αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή του TikTok στην Κίνα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Kuaishou με το Zynn θέλει να ασκήσει πίεση στο TikTok παγκοσμίως και το “τυράκι” που δίνει στους χρήστες μπορεί για αρχή να είναι αρκετό. Τι θα γίνει όμως στη συνέχεια;

Διάβασε ακόμα:

Περισσότερες δυνατότητες στο TikTok μέσα απ’ τον υπολογιστή σου