Μπορείς κι εσύ να φτιάξεις το δικό σου φίλτρο στο Instagram! Δες πώς

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορείς κι εσύ να φτιάξεις το δικό σου φίλτρο στο Instagram και να το χρησιμοποιήσεις στις φωτογραφίες σου. Ναι, το Instagram -για ακόμη μια φορά- βαδίζει στα χνάρια του Snapchat και λιγάκι το αντιγράφει. 

Μπορείς κι εσύ να φτιάξεις το δικό σου φίλτρο στο Instagram, ανοίγοντας την πλατφόρμα δημιουργίας φίλτρων Spark AR σε όλους τους χρήστες, ενώ παράλληλα εισάγει μια νέα βιβλιοθήκη οπτικών εργαλείων που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες.

Όπως αναφέρεται στο blog του Facebook Developer, από σήμερα ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να δημοσιεύσει τα δικά του εφέ Spark AR στο Instagram.

φίλτρο στο Instagram

Παράλληλα, εισάγει το νέο Effect Gallery, το οποίο θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα εφέ AR από ανερχόμενους καλλιτέχνες, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να ανακαλύψουν μοναδικά φίλτρα από την κοινότητα των δημιουργών.

Για να ανακαλύψεις νέα φίλτρα, θα βρεις στην κάμερα του Instagram το «Browse Effects» μια νέα επιλογή, η οποία θα σε μεταφέρει στην βιβλιοθήκη με τα visual tools που προέρχονται από το κοινό.

Η επιλογή θα παρέχει ένα σωρό νέα εργαλεία για τους χρήστες του Instagram, περισσότερα visual εργαλεία, χωρίς το Instagram να βασίζεται μόνο στους εσωτερικούς του σχεδιαστές και αυτό μπορεί να έχει πολλά οφέλη.

φίλτρο στο Instagram

Όπως σημειώθηκε, το Snapchat επέτρεψε σε όλους τους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους φίλτρα στο Lens Studio από τις αρχές του 2018, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων διαφορετικών οπτικών επιλογών που μπορούν να εντοπίσουν οι χρήστες μέσα στην εφαρμογή.

Στην πραγματικότητα, εντός του πρώτου έτους που τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά στο Snapchat, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερα από 250.000 φίλτρα, τα οποία συνολικά προβλήθηκαν πάνω από 15 δισεκατομμύρια φορές.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αξιόλογη προσθήκη, αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί το Snap’s Les Studio κι έχουν ενθουσιαστεί με αυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, οι επίσημοι δημιουργοί στο Lens του Snapchat χρεώνει τουλάχιστον $1,000 για ένα χορηγούμενο φακό! Και για το Snap ως εφαρμογή, του επιτρέπει να παρέχει πιο δημιουργικές επιλογές για τους χρήστες, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται και η ίδια η εφαρμογή.

Photo: unsplash/Luke van Zyl

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved