Μπήκες στο Google να φτιάξεις τη δική σου μελωδία μαζί με τον Μπαχ;

LIKE US ON FACEBOOK

Η Google τιμάει σήμερα τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αφιερώνοντάς του το doodle. Σαν σήμερα το 1685, γεννήθηκε ο σπουδαίος Γερμανός συνθέτης.

Το Google doodle για τον Μπαχ μας καλεί να συνθέσουμε τη δική μας μελωδία και μάλιστα είναι το πρώτο που διαθέτει τεχνική νοημοσύνη!

Δημιουργημένο με τη βοήθεια της Google Magenta και της Google PAIR, το σημερινό doodle για τον Μπαχ είναι μια διαδραστική εμπειρία που μας ενθαρρύνει να συνθέσουμε μια μελωδία της επιλογής μας.

Google doodle για τον Μπαχ

Google doodle για τον Μπαχ

Αφού πατήσουμε το εικονίδιο που μας εμφανίζεται, το doodle χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εναρμονίσει την πρωτότυπη μελωδία που συνθέτουμε με το στυλ μουσικής του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ή τουλάχιστον κάτι που μοιάζει με το στυλ του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ!

Λίγα λόγια για τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (Johann Sebastian Bach), γεννημένος στο Άϊζεναχ, στις 21 Μαρτίου του 1685 (πέθανε στη Λειψία στις 28 Ιουλίου του 1750) ήταν Γερμανός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας, μουσικοπαιδαγωγός και εκτελεστής (οργανίστας, κλειδοκυμβαλίστας, βιολιστής και βιολονίστας) της περιόδου Μπαρόκ.

Υπήρξε αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος συνθέτης αυτής της περιόδου, καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της έντεχνης Δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από 1000 έργα τουπου έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά του στυλ Μπαρόκ, το οποίο και απογειώνουν στην τελειότητα.

Google doodle για τον Μπαχ

Παρόλο που δεν εισάγει κάποια νέα μουσική φόρμα, εμπλουτίζει το γερμανικό μουσικό στυλ της εποχής με μια δυνατή και εντυπωσιακή αντιστικτική τεχνική, έναν φαινομενικά αβίαστο έλεγχο της αρμονικής και μοτιβικής οργάνωσης, και την προσαρμογή ρυθμών και ύφους από άλλες χώρες, ιδιαίτερα από την Ιταλία και τη Γαλλία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα, αρτιστικό υπόβαθρο και, κυρίως, υψηλή πνευματικότητα.

Δες και αυτό:

Δωρεάν μαθήματα μουσικής από την Google! (Video)

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved