Μπήκες με το κινητό στη θάλασσα; Να τι πρέπει να κάνεις αμέσως!

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι απ’ αυτά τα περιστατικά που μπορούν να συμβούν και στις καλύτερες οικογένειες! Είτε ξεχάστηκες με το κινητό στο μαγιό σου είτε απλά σου γλίστρησε απ’ το χέρι ενώ προσπαθούσες να ισορροπήσεις πάνω στο βραχάκι για να βγάλεις selfie, το αποτέλεσμα είναι το κινητό σου στη θάλασσα κι εσύ να είσαι σε κατάσταση πανικού!

Αν μπήκες, λοιπόν, με το κινητό στη θάλασσα και τώρα κάθεσαι και χαζεύεις το smartphone σου κλειστό και με ψαράκια να κόβουν βόλτες στην οθόνη του, θα πρέπει να σταματήσεις να το κοιτάζεις και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου!

Κινητό στη θάλασσα; Αυτές είναι οι πρώτες βοήθειες!

  • Μόλις πιάσεις το κινητό στα χέρια σου, σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να το ανοίξεις γιατί απλά θα καταφέρεις να το βραχυκυκλώσεις απ’ το νερό που έχει μπει μέσα και θα καούν τα πάντα!
  • Λόγω του ότι η θάλασσα έχει αλμυρό νερό, καλό είναι να καθαρίσεις τη συσκευή σου με καθαρή αλκοόλη.
  • Τύλιξε το κινητό σου με χαρτί κουζίνας και σκούπισέ το καλά για να το στεγνώσεις. Μην το βγάλεις στον ήλιο και μην το κάνεις με το πιστολάκι για να στεγνώσει σε καμία περίπτωση, θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά!
  • Βάλε το κινητό σου σ’ ένα σακουλάκι με ρύζι και κλείστο αεροστεγώς. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν αυτό δουλεύει ή όχι, αλλά το σίγουρο είναι ότι το ρύζι θ’ απορροφήσει μερικά απ’ τα υγρά και ξέρεις ήδη ότι δεν θα το βλάψει. Άσε το κινητό στο σακουλάκι για τουλάχιστον 24 ώρες.
  • Αν η συσκευή σου δεν έχει φτιάξει ακόμα, άνοιξέ την προσεκτικά και καθάρισέ την. Εάν δεν το έχεις να το κάνεις μόνος σου, πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα επισκευής κινητών και άφησέ το να στο καθαρίσουν μ’ ένα σχετικά οικονομικό κόστος.

Ο κανόνας σε κάθε περίπτωση είναι ν’ αφήσεις το κινητό σου να στεγνώσει καλά για μερικές μέρες και μετά να δοκιμάσεις να την ενεργοποιήσεις ξανά.

Αν το κινητό σου δεν φτιάχνεται, τότε κλάψε γι’ αυτό, αντικατέστησέ το και μάθε εδώ πώς θα μεταφέρεις όλα σου τα δεδομένα στη νέα σου συσκευή!

Διαβάστε ακόμα:

Όσα πίστευες για το κινητό σου είναι λάθος!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved