Μοιράζεσαι τους κωδικούς για το Netflix, επειδή είναι πιο οικονομικό, επειδή συμφέρει όλη την παρέα, επειδή απλά δεν είχες χρόνο να φτιάξεις τον δικό σου λογαριασμό; Ετοιμάσου για κυρώσεις, γιατί πλέον δε θα μπορείς να το κάνεις!

Η φράση ‘Netflix and Chill’ είναι ίσως αυτή που χαρακτηρίζει τους millennials περισσότερο από κάθε άλλη. Είναι αυτό που αγαπάμε να κάνουμε μετά από μια κουραστική μέρα ή εβδομάδα στη δουλειά. Είναι μια συντροφιά που έχουμε και πολλές φορές τείνουμε να μοιραζόμαστε με φίλους και γνωστούς.

Παρόλα αυτά, το Netflix έρχεται να βάλει μια ημερομηνία λήξης σ’ αυτή τη συνήθεια που καθόλου δεν του αρέσει. Έχεις μια συνδρομή Netflix και έδωσες τους κωδικούς σου στον κολλητό για να βλέπει κι αυτός τις αγαπημένες του σειρές; Ξέχνα το από σήμερα!

Ειδικότερα, το ‘κακό’ που μας βρήκε οφείλεται σε ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάστηκε στο CES 2019 (Consumer Electronics Show), από την εταιρεία Synamedia, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

6 νέες ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Μάρτιο και πρέπει να δεις

Τι κάνει αυτό το νέο σύστημα; Μπορεί να εντοπίσει τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς και να τους μπλοκάρει ή να τους καταργήσει στην περίπτωση που δεν αρχίσουν να πληρώνουν όλοι!

Το σύστημα θα είναι σε θέση ν’ αποκρυπτογραφήσει κατά πόσο ορισμένοι λογαριασμοί είναι νόμιμοι ή συνδέονται παράτυπα. Για παράδειγμα, θα μπορεί να εντοπίζει εάν δύο σπίτια με διαφορετική γεωγραφική θέση και διαφορετικά γούστα, μοιράζονται τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Παράλληλα, το σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει εάν ο χρήστης έχει μοιραστεί τους κωδικούς του με ένα μέλος της οικογένειας που ζει μακριά από το σπίτι ή έχει δώσει τους κωδικούς επειδή λείπει σε διακοπές!

Αξίζει ν’ αναφερθεί ακόμη ότι μια μελέτη έδειξε ότι το 26% των millennials χρησιμοποιεί τους κωδικούς κάποιου άλλου χρήστη για να βλέπει σειρές online, ενώ φυσικά το σύστημα της Synamedia δεν αφορά μόνο το Netflix αλλά και άλλες τέτοιου είδους online ιστοσελίδες!

Διαβάστε ακόμη:

Αν έχεις Netflix, πρόσεξε μην πέσεις σ’ αυτή την παγίδα!

Photo: Inverse