Κάτι αρκετά τρομακτικό έχουν παρατηρήσει χρήστες του Instagram απ’ όλο τον κόσμο τα τελευταία 24ωρα. Πρόκειται για κάποιας μορφής hacking, το οποίο σε κρατά έξω απ’ τον λογαριασμό σου και μάλιστα αλλάζει τα πάντα στον λογαριασμό σου! Όχι φωτογραφίες και videos, αλλά όλα τα στοιχεία σου!

Μήπως κλειδώθηκε κι εσύ έξω απ’ τον λογαριασμό σου στο Instagram; Πρόσεξε πολύ τις γραμμές που θα διαβάσεις παρακάτω γιατί το hacking στο Instagram μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον λογαριασμό σου.

Οι περισσότεροι χρήστες που ανέφεραν ότι κάτι περίεργο συνέβη στον λογαριασμό τους στο Instagram, το περιέγραψαν κάπως έτσι:

  • Αρχικά φαινόταν ότι έχουν αποσυνδεθεί απ’ το Instagram.
  • Όταν προσπάθησαν να συνδεθούν ξανά, έλαβαν ένα μήνυμα ότι το όνομα χρήστη δεν υπάρχει.
  • Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι το όνομα και η φωτογραφία του προφίλ τους έχουν αλλάξει, όπως επίσης και το email και ο αριθμός τηλεφώνου που είχαν συνδέσει με τον λογαριασμό τους.
  • Προσπάθησαν να ζητήσουν επαναφορά κωδικού πρόσβασης και τελικά είδαν ότι η νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε συνδεθεί με το λογαριασμό τους ήταν τώρα ένα .ru email: Είχαν πέσει θύμα hacking!

Mπορεί το Instagram, το οποίο έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, να λέει ότι δεν έχει παρατηρήσει να συμβαίνει hacking στην πλατφόρμα του, όμως, με μια γρήγορη αναζήτηση στο Twitter θα δει κανείς πως οι χρήστες έχουν στείλει περίπου 798 tweets στον επίσημο λογαριασμό του Instagram με τη λέξη “hack” από την αρχή του μήνα, σε σύγκριση με περίπου 40 tweets τον Ιούλιο.

«Δουλεύουμε σκληρά για να παρέχουμε στην κοινότητα του Instagram μια ασφαλή εμπειρία», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Instagram. «Όταν ξέρουμε πως ένας λογαριασμός έχει χακαριστεί, διακόπτουμε την πρόσβαση στο λογαριασμό μέσω μιας διαδικασίας αποκατάστασης, ώστε να μπορούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους οι αληθινοί χρήστες και να λάβουν άλλα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους».

Το Instagram γενικά συμβουλεύει να ενεργοποιήσουμε όλοι τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να… κάνουμε τον σταυρό μας!

Δες κι αυτό:

Με αυτά τα κρυμμένα hacks τα Insta Stories σου θα περάσουν σε άλλο level!

Photo: LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES