Το να βλέπεις το κινητό σου να προσγειώνεται στο πεζοδρόμιο δεν είναι κάτι που σε κάνει να γελάς. Μικρές κρίσεις πανικού συμβαίνουν στο εσωτερικό του σώματός σου μέχρι να πιάσεις ξανά το κινητό στα χέρια σου και ν’ αξιολογήσεις τη ζημιά που έχει πάθει. Κι εκεί επικρατεί είτε η ανακούφιση είτε η απογοήτευση και τα νεύρα που για ακόμα μια φορά δεν πρόσεξες το κινητό για το οποίο έχεις δώσει δύο μισθούς για ν’ αποκτήσεις!

Όμως, σύντομα δεν θα έχεις κανένα άγχος για τη σπασμένη οθόνη του iPhone σου καθώς μια νέα εφεύρεση έρχεται να σου αλλάξει τη ζωή!

Σύμφωνα με την Telegraph, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Sussex έχουν βρει ένα νέο υλικό με το οποίο θα καλύψουν το iPhone σου και θα το εμποδίσουν απ’ το να σπάσει την επόμενη φορά που θα πέσει καταλάθος απ’ την τσέπη του τζιν σου.

Το γραφένιο και το ασήμι είναι τα υλικά που έρχονται να σώσουν την αγαπημένη σου οθόνη αφής. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Sussex ανακάλυψαν ότι αυτά τα υλικά μπορούν να συνδυαστούν με τα υλικά που χρησιμοποιούνται ήδη στις touchscreen, παρέχοντας την ίδια απόδοση στην οθόνη, αλλά πολύ μεγαλύτερη προστασία κατά τις πτώσεις!

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το γραφένιο είναι ένα υλικό που κατασκευάζεται από ένα μόνο στρώμα ατόμων άνθρακα και μπορεί να συνδυαστεί με ασήμι για να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο εύκαμπτο υλικό που δεν θα απαιτούσε γυάλινη επικάλυψη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το τηλέφωνό σου θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα πιο εύκαμπτο υλικό, όπως το ακρυλικό, το οποίο, είναι λιγότερο εύθραυστο.

Κι ακόμα κι αν σκέφτηκες ότι το ασήμι είναι πολύ ακριβό για να χρησιμοποιηθεί στην οθόνη του iPhone σου, οι επιστήμονες σε προλαβαίνουν λέγοντάς σου ότι μια πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή για το επιθυμητό αποτέλεσμα!