Μπορεί να έχεις χρόνια iPhone, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξέρεις όλα τα μυστικά του. Υπάρχουν άπειρα iPhone tips που πολλοί ιδιοκτήτες συσκευών της Apple δεν γνωρίζουν και τώρα έχει έρθει η ώρα να τα μάθεις επιτέλους και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Κάποιες συντομεύσεις σε κινήσεις που θα σε κάνουν να δεις το κινητό σου με άλλο μάτι, αλλά και χρήσιμες λειτουργίες, οι οποίες θα σε απαλλάξουν απ’ την ανάγκη να κάνεις χειροκίνητα πράγματα.

3 iPhone tips που σίγουρα δεν ξέρεις και πρέπει να μάθεις!

Swipe στο calculator

Όταν θέλεις να διαγράψεις κάτι στην αριθμομηχανή του iPhone σου, λογικά πατάς το C, όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαγράφεται όλη η πράξη που ήθελες να κάνεις.

Υπάρχει μια συντόμευση που αν την μάθεις, θα σου αλλάξει τη ζωή! Μ’ αυτή τη συντόμευση μπορείς να διαγράφεις τον τελευταίο αριθμό, χωρίς να χάνεις όλη την πράξη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι swipe αριστερά ή δεξιά στον πίνακα της οθόνης της αριθμομηχανής και ο τελευταίος αριθμός θα σβηστεί!

Keyword search στις φωτογραφίες

Η εφαρμογή Photos αναγνωρίζει αυτόματα αντικείμενα, άτομα και σκηνικά στις φωτογραφίες σου, επιτρέποντάς σου να βλέπεις εύκολα κατηγορίες εικόνων, όπως όλες τις εικόνες με παραλίες ή μόνο τις λήψεις με τον μπαμπά σου. Ήξερες όμως ότι οι Φωτογραφίες σου επιτρέπουν να είσαι ακόμα πιο συγκεκριμένος, κάνοντας αναζήτηση με λέξεις- κλειδιά;

Ξεκίνησε πληκτρολογώντας τον πρώτο όρο αναζήτησης – για παράδειγμα, τη λέξη “παραλία” και θα αρχίσεις να βλέπεις φωτογραφίες!

Μπορείς να μετρήσεις τα πάντα!

Το Measure που ήρθε με το iOS 12 στην συσκευή σου, με τη βοήθεια της Al μπορεί να μετρήσει οποιοδήποτε αντικείμενο υπάρχει μπροστά στο κινητό σου!

Δεν είναι τέλειο, αλλά μπορεί να δώσει σχετικά ακριβρείς μετρήσεις για πράγματα που χρειάζεσαι να μετρήσεις στα γρήγορα, για παράδειγμα τη διάσταση του λάπτοπ σου.

Δες ακόμα:

H Siri δεν σε ακούει; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Photo: Pexels