Η νέα δυνατότητα του Google πραγματικά θα σε κάνει να κολλήσεις αλλά και να αναδείξεις την πιο καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού σου. Όλοι έχουμε και μια τέτοια πλευρά!

Έχεις εξοικειωθεί εδώ και χρόνια με τη «Ζωγραφική», ίσως έχεις δοκιμάσει και το Google Auto Draw και τώρα η νέα δυνατότητα του Google ζητά την προσοχή σου.

Η Google κυκλοφόρησε σχεδόν… αθόρυβα, μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται «Chrome Canvas», και σου επιτρέπει να κάνεις γρήγορα  doodles, ζωγραφιές και ό,τι άλλο θέλεις και να το αποθηκεύεις αυτόματα στον λογαριασμό σου στο Google Μέσω του Chrome unboxed.

Αυτό σημαίνει πως μπορείς να πληκτρολογήσεις “canvas.apps.chrome” σε ένα πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε οποιονδήποτε υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις λήψη προγραμμάτων ή εφαρμογών.

νέα δυνατότητα του Google

Το Chrome Canvas εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως εφαρμογή σε πρόσφατη έκδοση του Chrome OS Dev, αλλά είναι διαθέσιμο τώρα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει το WebAssembly, όπως το Firefox.

Για την ώρα τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ απλά και είναι κάτι που το κάνει εύκολο στην χρήση. Έχει μια βασική μπάρα εργαλείων στην οποία θα βρεις ένα μολύβι, στυλό, μαρκαδόρο, γόμα και μια παλέτα με χρώματα.

Όλα δηλαδή, τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το έργο σου και να γίνεις ένας μικρός Πικάσο. Μάλιστα, αν το έργο σου είναι το επιτυχημένο… μπορείς να το κάνεις export ως PNG μόλις το ολοκληρώσεις και να έχεις το ίδιο σχέδιο και στο κινητό σου και το αντίστροφο.

Για να κάνεις εγκατάσταση στο app στο Chromebook, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι αφού πληκτρολογήσεις canvas.apps.chrome, να πατήσεις έναρξη. Κι ευθύς αμέσως θα εμφανιστεί μπροστά σου μια λευκή οθόνη, έτοιμη για να δημιουργήσεις πάνω της!

Δεξιά στις τρεις κουκκίδες μπορείς να πατήσεις “εξαγωγή” μόλις είναι έτοιμο το έργο σου και θα αποθηκευτεί αυτόματα στον υπολογιστή ή το κινητό σου.

Τέλος, έχεις τη δυνατότητα να επεξεργαστείς μια φωτογραφία που ήδη έχεις στο laptop σου!

Διαβάστε επίσης:

Αν έχεις Android, αυτά τα apps σου είναι απαραίτητα

Photo: OMAR MARQUES/SOPA IMAGES/LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES