Το χαρακτηριστικό που περίμεναν όλοι οι οδηγοί εδώ και χρόνια είναι γεγονός: Ήρθαν τα φανάρια στο Google Maps!

Τι ακριβώς εννοούμε όμως; Ότι μέσα στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν οδηγοί και πεζοί καθημερινά σ’ όλο τον κόσμο, έχουν αρχίσει να μπαίνουν σταδιακά τα φανάρια και συγκεκριμένα εάν είναι κόκκινα ή πράσινα.

Όπως μπορείς να φανταστείς, αυτή η νέα λειτουργία ξεκίνησε απ’ τις ΗΠΑ και μέσα στα πλάνα της Google είναι να επεκταθεί σταδιακά.

Μπαίνουν όλα τα φανάρια στο Google Maps;

Όχι. Προς το παρόν με το update που έγινε περιλαμβάνονται μόνο τα φανάρια σε διασταυρώσεις, όμως, μελλοντικά θα προστεθούν κι άλλα φανάρια στην ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Τα εικονίδια των φαναριών εμφανίζονται αυτόματα στον χάρτη, χωρίς να χρειάζεται εσύ ως χρήσης να ενεργοποιήσεις χειροκίνητα την επιλογή.

Και μπορεί τα φανάρια στο Google Maps να μην έχουν διασχίσει ακόμα τον Ατλαντικό, αλλά με το δεδομένο ότι η Google γνωρίζει πού βρίσκονται ΟΛΑ τα φανάρια στον κόσμο, είναι πραγματικά θέμα χρόνου να δούμε αυτό το χαρακτηριστικό και πιο κοντά μας!

Θυμήσου κι ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό των χαρτών της Google!

Τώρα πια όταν θες να ταξιδέψεις με κάποιο μέσο, μέσα απ’ το Google Maps θα μαθαίνεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να είσαι ασφαλής.

Αυτό σημαίνει ότι θα ελέγχεις πόσο γεμάτο είναι ένα τρένο μία συγκεκριμένη ώρα, ή αν έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των αστικών.

Παράλληλα, στην εφαρμογή θα υπάρχουν πληροφορίες για σημεία ελέγχου του κορονοϊού καθώς και πιθανές απαγορεύσεις που ισχύουν στα σύνορα των χωρών.

Δες ακόμα:

Google Maps και Translate ενώνονται για να μιλάμε πιο εύκολα όταν ταξιδεύουμε!

Photo: Pexels