Εδώ και εβδομάδες, μπορεί να έχεις παρατηρήσει κάτι καινούργιο ενώ βλέπεις videos στο Internet… Έγινε μια αλλαγή στο YouTube, η οποία μας λύνει τα χέρια!

Στο timeline ενός video στο YouTube θα δεις ότι υπάρχουν διάφορα χωρισμένα sections. Αυτό σημαίνει ότι πλέον το video έχει χωριστεί σε “κεφάλαια”, για να μπορείς να μεταπηδάς εύκολα και γρήγορα στο κομμάτι του video που θέλεις να παρακολουθήσεις.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα συζήτησης σ’ ένα video μεγαλύτερης διάρκειας.

Το YouTube ανακοίνωσε κι επίσημα τα Video Chapters, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές, σε desktop, σε Android καθώς επίσης και σε iOS συσκευές.

Πώς χρησιμοποιείς τη νέα αλλαγή στο YouTube;

Το χαρακτηριστικό είναι φυσικά προαιρετικό και μπορείς να το απενεργοποιήσεις εάν δεν σε βολεύει σε μόνιμη βάση και να το ενεργοποιήσεις εκ νέου επί τόπου μόλις το χρειαστείς.

Οι δημιουργοί που ανεβάζουν τα videos τους στο YouTube φτιάχνουν μια λίστα με τουλάχιστον τρία διαφορετικά sections, στα οποία θέλουν να “σπάσουν” το video που κάνουν upload.

O creator μπορεί επίσης να βάλει κείμενο σε κάθε timecode για να φαίνεται σαν περιγραφή του κάθε κεφαλαίου.

Εάν ο creator δεν θέλει να ενεργοποιήσει τα Video Chapters, αλλά θέλει να σημειώσει κάποια συγκεκριμένα timecodes στο video, μπορεί απλά να ξεκινήσει με ένα οποιοδήποτε timecode εκτός απ’ το 0:00 στην περιγραφή του.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το YouTube, έχει ήδη πολύ θετικές κριτικές απ’ τους δημιουργούς που το έχουν τεστάρει.

Αν θέλεις να ακούσεις, λοιπόν, ένα συγκεκριμένο σημείο ενός τραγουδιού ή σε μια ομιλία 1 ώρας να βρεις το θέμα που σ’ ενδιαφέρει να ακούσεις, πλέον θα μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα!

Αν δεν σου έχει εμφανιστεί εσένα ακόμα το χαρακτηριστικό, κάνε λίγη υπομονή και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για όλους!

Δες ακόμα:

Θέλεις να μάθεις πόσες ώρες σπαταλάς στο YouTube;

Photo: Freepik