Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια μαύρη εικόνα στο Instagram που τα λέει όλα… Η κενή εικόνα που ανεβάζουν οι celebrities θέλοντας να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα.

To Instagram μέσα απ’ τον επίσημο λογαριασμό του πόσαρε μια εικόνα με μαύρο φόντο, την οποία συνόδευσε με το hashtag #Shareblackstories.

Μ’ αυτή την ανάρτηση το Instagram θέλησε να παροτρύνει τον κόσμο να μοιραστεί αναρτήσεις με το hashtag #ShareBlackStories γιατί, όπως ανέφερε, «όσο περισσότερο μοιραζόμαστε posts με #ShareBlackStories, τόσο πιο πολύ ανεβάζουμε τις φωνές μας για να μας προσέξουν».

Το κείμενο του Instagram:

Σας ακούμε, σας βλέπουμε, είμαστε μαζί σας. Στεκόμαστε ενάντια στον ρατσισμό. Στεκόμαστε δίπλα στην μαύρη κοινότητα – σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βρουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του George Floyd, της Breonna Taylor, του Ahmaud Arbery και όλων αυτών που τα ονόματά τους ίσως έχουν ξεχαστεί. Ξανά και ξανά, έχουμε δει πως τα κοινωνικά δίκτυα έχουν την δύναμη να κάνουν την αλλαγή. Όσο περισσότερο μοιραζόμαστε posts με #ShareBlackStories, τόσο πιο πολύ ανεβάζουμε τις φωνές μας για να μας προσέξουν. Για να μεγαλώσει η επιρροή, το Facebook έχει παραχωρήσει 10 εκατομμύρια λίρες σε δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων. Η ζωή των μαύρων μετρά

Αμέσως ξεκίνησε ένα κύμα στο Instagram, το οποίο για την ακρίβεια είχε αρχίσει εδώ και μέρες, απ’ την ημέρα της δολοφονίας του George Floyd, με celebrities αλλά και άλλους χρήστες να μοιράζονται μια μαύρη εικόνα στο Instagram.

Η εντελώς κενή, μαύρη εικόνα έχει καταφέρει τις τελευταίες ώρες να πει τα πάντα, χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μια λέξη.

Γρήγορα, το hashtag #blackouttuesday έγινε viral, με όλους να μοιράζονται την μαύρη εικόνα στο timeline τους.

Η μαύρη εικόνα στο Instagram που τα λέει όλα

https://www.instagram.com/p/CA7TCtvjkDu/

https://www.instagram.com/p/CA7F38nJZWS/?utm_source=ig_embed

Δες ακόμα:

George Floyd: Το βίντεο με τον θάνατό του καρέ-καρέ συγκλονίζει