Ποια εταιρία πούλησε τα περισσότερα smartphones; Ποια έπεσε στην προτίμηση του κοινού και ποια σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο; Αναλυτικά εταιρίες και….αριθμοί!

Μπορεί να νομίζεις πως η Apple είναι αυτή που πούλησε τα περισσότερα κινητά, αλλά κάνεις λάθος. Μια εταιρία που μπορεί να μην την είχες αρχικά σε υψηλή εκτίμηση επιστρέφει δυναμικά και μια άλλη πέφτει κατακόρυφα. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ερευνών IDC.

Πιο συγκεκριμένα, γενικά οι πωλήσεις smartphones και tablet έχουν μειωθεί συγκριτικά με το 2017, κατά 6% των κινητών και κατά 8,65 των tablets. Συνολικά στο τρίτο τρίμηνο πωλήθηκαν 355,2 εκατομμύρια smartphones έναντι 377,8 εκατομμυρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Για ακόμη ένα τρίμηνο οι πωλήσεις κινούνται καθοδικά, ενώ σύμφωνα με την εταιρία αυτή η εικόνα ίσως αλλάξει από το 2019.

Ποια εταιρία πούλησε τα περισσότερα smartphones; Το top 3!

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών, η Samsung βρίσκεται και πάλι πρώτη αλλά…Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά! Η κορεατική εταιρία είχε παγκόσμιο μερίδιο πωλήσεων 20,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2018, μειωμένο κατά 13,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Και αυτή η μείωση είναι πολύ μεγάλη ενώ νιώθει την ανάσα της δεύτερης εταιρίας που αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Η κινεζική Huawei (μερίδιο 14,6%) βρίσκεται στην δεύτερη θέση και εμφανίζει ανοδική πορεία! Κι έτσι η Samsung περιμένει να παίξει και το δυνατό της χαρτί, το νέο Galaxy Note 9 για να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Στην τρίτη θέση του τρίτου φετινού τριμήνου βρέθηκε για ακόμη μια φορά η Apple με μερίδιο 13,2%, η οποία ίσως τα πάει λίγο πιο καλά στο εορταστικό τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω των νέων μοντέλων iPhone.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση της διεθνούς αγοράς βρέθηκαν οι κινεζικές Xiaomi (9,7%) και OPPO (8,4%), αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην αγορά των tablets, πωλήθηκαν 36,4 εκατομμύρια συσκευές στο φετινό τρίτο τρίμηνο, έναντι 39,9 εκατομμυρίων στο περυσινό αντίστοιχο τρίμηνο (πτώση 8,6%).

Σύμφωνα με την IDC, «η αγορά ταμπλετών μοιάζει πλέον με την αγορά επιτραπέζιων προσωπικών υπολογιστών (PC) περισσότερο από ποτέ». Πάντως,  τη Νο 1 θέση της διεθνούς αγοράς εξακολουθεί να βρίσκεται η Apple με μερίδιο 26,6% (έναντι 25,9% στο τρίτο τρίμηνο του 2017), με δεύτερη τη Samsung που έχει μερίδιο 14,6% (έναντι 15% πέρυσι). Ακολουθούν κατά σειρά Amazon (12%), Huawei (8,9%) και Lenovo (6,3%).

Δείτε ακόμη:

Τα ανανεωμένα (και ακριβότερα) MacBook Air, Mac Mini και iPad Pro που παρουσίασε η Apple