Η Apple ετοιμάζει το πιο οικονομικό iPhone για να προσεγγίσει νέους καταναλωτές, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2020. Το iPhone 11 φαίνεται πως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα γι’ αυτό και η εταιρεία προσανατολίζεται στην κυκλοφορία ενός φθηνότερου μοντέλου μέσα στη χρονιά που έρχεται.

Μπορεί η Apple να μην έχει ανακοινώσει πόσα iPhone πουλήθηκαν, ωστόσο, οι αναλυτές, οι οποίοι παρακολουθούν την εταιρεία, θεωρούν πως οι πωλήσεις της παρουσίασαν μείωση κατά 10% το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αυτό συνεπώς σημαίνει πως το iPhone 11 δεν κέρδισε τους καταναλωτές όσο περίμενε η Apple.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η πτώση της ζήτησης για iPhone οφείλεται σε κάποιο βαθμό από την μετακίνηση της προτίμησης των καταναλωτών από τα ακριβά κινητά σε πιο φθηνές επιλογές που προσφέρουν ολοένα και πιο πολλές δυνατότητες, τα λεγόμενα «mid range» κινητά. Και προς το η Apple δεν έχει επιλογές σ’ αυτό το πεδίο.

Όσα ξέρουμε για το νέο οικονομικό iPhone

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες ξένων τεχνολογικών sites, η Apple έχει σκοπό να παρουσιάσει σύντομα -πιθανώς τον Μάρτιο του 2020- ένα νέο οικονομικό iPhone, με την προσωρινή ονομασία iPhone SE2.

Σύμφωνα με διαρροές, το νέο μοντέλο θα μοιάζει πιο πολύ στο iPhone 8. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του, το νέο iPhone θα διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών, επεξεργαστή A13, 3 GB RAM και 64 GΒ αποθηκευτικό χώρο. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 399 δολάρια.

Παράλληλα, η εταιρεία, εκτός απ’ το πιο οικονομικό μοντέλο, φαίνεται πως ετοιμάζει και άλλες αλλαγές στα νέα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, τα νέα μοντέλα θα έχουν OLED οθόνες 5,4 ιντσών, 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών.

Έτσι, υποθέτουμε πως όλες οι νέες συσκευές της Apple θα έχουν OLED οθόνες αλλά και διαφορετικές διαστάσεις. Τονίζεται πως το iPhone 11 έχει οθόνη LCD μεγέθους 6,1 ιντσών. OLED οθόνες έχουν μόνο τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.

Δες ακόμα:

iPhone SE 2: Τα χαρακτηριστικά, η τιμή και τα αποκαλυπτήρια

Photo: Unsplash/Marjan Grabowski