Μην γίνεσαι δύσπιστος επειδή συχνά σε απογοητεύει! Το Google Translate γίνεται όντως εξυπνότερο ενώ διατίθεται πλέον offline και στα ελληνικά!

Google Translate offline και στα ελληνικά για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη όταν έχεις ξεμείνει από Internet αλλά δεν μπορείς με τίποτα να θυμηθείς πώς μεταφράζεται η λέξη που ψάχνεις!

Το Google Translate σύντομα θα επιτρέπει τη λειτουργία εκτός σύνδεσης για 59 γλώσσες. Το μεγάλο update γίνεται κατά βάση καθώς οι χρήστες έβρισκαν πολλά λάθη κι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην offline λειτουργία της μετάφρασης.

Όμως, πλέον όλες οι λειτουργίες που βασίζονται στη μηχανική εκμάθηση θα είναι δυνατές και τοπικά, χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο Internet.

Το θετικό είναι ότι αυτό δεν απαιτεί πολύ χώρο αποθήκευσης με την Google να λέει πως θα αρκούν 35-45 MB για κάθε γλώσσα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Google στo Translate είναι η ΝΜΤ (neural machine translation) και πρόκειται για ένα σύστημα που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Google και παρουσιάστηκε στο κοινό τον Νοέμβριο του 2016. Από τότε, η τεχνολογία αποτελεί τη βάση των μεταφραστικών υπηρεσιών.

Όσοι χρησιμοποιούν συχνά Google Translate θα έχουν παρατηρήσει ότι η εφαρμογή το τελευταίο διάστημα έχει γίνει όντως εξυπνότερη και τα συντακτικά και γραμματικά λάθη είναι εμφανώς λιγότερα.

Η νέα έκδοση του Google Translate είναι διαθέσιμη δωρεάν για συσκευές Android και για iOS.

Ανάμεσα στις 59 υποστηριζόμενες γλώσσες του Google Traslate περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Αλβανικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Δανικά, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κινεζικά, Κροατικά, Λευκορωσικά, Ολλανδικά, Σλοβένικα, Σουαχίλι, Τουρκικά, Τσεχικά – ακόμη και τα Εσπεράντο.

Διάβασε ακόμα:

Οι κρυφές δυνατότητες του Google που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ!