Θες να κάνεις μετάφραση χειρόγραφων σημειώσεων χωρίς να παιδευτείς και πολύ; Η Google σου δίνει τη λύση για να μεταφέρεις τις σημειώσεις σου στον υπολογιστή. 

Πώς θα κάνεις κάνεις μετάφραση χειρόγραφων σημειώσεων και μεταφορά στον υπολογιστή; Η Google έχει κάνει μερικές νέες προσθήκες στο εργαλείο οπτικής αναγνώρισης Lens, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής που θα επιτρέπει στους χρήστες να σαρώσουν ένα χειρόγραφο κείμενο και, στη συνέχεια, να το κάνουν share για χρήση σε διάφορες εφαρμογές με ένα μόνο πάτημα.

Η Google πρόσθεσε αρχικά τη δυνατότητα σάρωσης χειρόγραφων σημειώσεων μέσα στο Lens το 2017, αλλά δεν έμεινε εκεί. Αυτή η νέα προσθήκη δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται την ψηφιακή μετάφραση κειμένου στις συνδεδεμένες επιφάνειές τους στη Google, όπως για παράδειγμα το Gmail.

Η επιλογή είναι διαθέσιμη ως «Αντιγραφή στον υπολογιστή μου» στις επιλογές κοινής χρήσης Lens. Στη συνέχεια, μπορείς να αποθηκεύσεις το κείμενό σου σε άλλη συνδεδεμένη συσκευή με την τελευταία έκδοση του Chrome.

Εκτός από αυτό, η Google έχει προσθέσει επίσης μια νέα επιλογή για αναζήτηση όρων εντός κειμένου μέσω κάμερας, έτσι ώστε αν δεις σ’ ένα χειρόγραφο κείμενο ή σ’ ένα βιβλίο κάτι που δεν καταλαβαίνεις να το σκανάρεις κι έπειτα να κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στη Google.

Η Google πρόσθεσε επίσης μια νέα επιλογή «Ακούστε» στα εργαλεία μετάφρασης για να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς ακούγεται μια λέξη όταν μιλάς, ώστε να την προφέρεις σωστά.

Οι λειτουργίες αυτές της Google θα σου “λύσουν” τα χέρια, ειδικά αν έχεις την τάση να γράφεις στο χέρι κι όχι στον υπολογιστή.

Μπορείς να κατεβάσεις το Google Lens σε Android και iOS.

Δες ακόμα:

To Google Meet τώρα διαθέσιμο δωρεάν για όλους

Photo: Pexels