Έχεις κι εσύ πρόβλημα κατά τη σύνδεση του iPhone σου με το Bluetooth; Δεν είσαι ο μόνος! Πολλοί χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι το iPhone δεν συνδέεται με το Bluetooth κάποιες φορές, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πάνω από μια λύσεις!

Τις περισσότερες φορές είναι απλά κάποιο σκάλωμα που έχει φάει το κινητό σου και χρειάζεται λίγη προσπάθεια από εσένα για να το ξεμπλοκάρεις, ή απλά δεν έχεις ενεργοποιήσει σωστά τη συσκευή που θέλεις να συνδέσεις με το κινητό σου.

Τι μπορείς να κάνεις εάν το iPhone δεν συνδέεται με το Bluetooth;

Μπες στις ρυθμίσεις και τσέκαρε ότι είναι ενεργοποιημένο

Πήγαινε στις ρυθμίσεις του iPhone σου και έλεγξε εάν στο πεδίο του Bluetooth το κουμπί είναι πράσινο. Μόνο όταν πράσινο είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth. Αν δεν είναι, πάτησε πάνω στο κουμπί για να το ενεργοποιήσεις.

Δες εάν η συσκευή που θέλεις είναι συνδεδεμένη με το Bluetooth

Άνοιξε τις ρυθμίσεις του iPhone και μπες στο Bluetooth. Από κάτω θα δεις μια λίστα με όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί κάποια στιγμή με το κινητό σου. Εάν η συσκευή που προσπαθείς να συνδέσεις δεν βρίσκεται στη λίστα, ενεργοποίησέ την για να την δεις. Εάν η συσκευή εμφανιστεί στις “Άλλες συσκευές”, πάτησε πάνω της για να τη μεταφέρεις στις “Συσκευές μου”. Στη συνέχεια, πάτησε πάνω στη συσκευή για να συνδεθεί με το κινητό σου.

Διάγραψε τις παλιές συσκευές

Πήγαινε πάλι στη λίστα με τις συσκευές και διάγραψε αυτές που δεν χρειάζεσαι. Παράλληλα, εάν ακόμα δεν μπορείς να συνδέσεις τη συσκευή που θέλεις πάτησε “forget this device” και ενεργοποίησέ την ξανά. Συνήθως μ’ αυτή την κίνηση το πρόβλημα λύνεται.

Κάνε update το λογισμικό

Πολλές λειτουργίες του iPhone σου, όπως το Bluetooth, δεν λειτουργούν σωστά εάν δεν έχεις κάνει την ενημέρωση του λογισμικού.

Για να κάνεις το update ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Άνοιξε τις Ρυθμίσεις (Settings).
  • Πήγαινε στο Γενικά (General).
  • Επίλεξε το Ενημέρωση λογισμικού (Software Update).
  • Κάνε το update.

Κάνε επανεκκίνηση στο iPhone

Εάν τίποτα απ’ αυτά δεν λύσει το πρόβλημα, κάνε επανεκκίνηση της συσκευής σου γιατί μπορεί αυτή η απλή κίνηση να λύσει το θέμα της συνδεσιμότητας του Bluetooth.

Διάβασε ακόμα:

Έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι το Facebook ανοίγει την κάμερα του κινητού σου;

Photo: Unsplash/Bagus Hernawan