Γιατί πρέπει να έχεις τον αριθμό του κινητού σου στο Facebook; Για ακόμη μια φορά το Facebook δημιουργεί “προβλήματα” και γεννά απορίες.

Γιατί πρέπει να έχεις τον αριθμό του κινητού σου στο Facebook; Γιατί δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, αφού πλέον είναι υποχρεωτικό. Αρχικά, το Facebook είχε ισχυριστεί πως οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν τον αριθμό του κινητού τους για θέματα ασφάλειας.

Στο Twitter την Παρασκευή, ο Jeremy Burge, συντάκτης της Emojipedia, αναφέρθηκε στο Facebook αναφορικά με τις ρυθμίσεις του τηλεφωνικού αριθμού αναζήτησης.

Ο Burge διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βγει εντελώς από αυτή τη ρύθμιση, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε άλλους χρήστες να βρίσκουν το προφίλ σου στο Facebook εισάγοντας τον αριθμό τηλεφώνου σου στην αναζήτηση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις ποιος μπορεί να το κάνει αυτό στους “φίλους”.

Αυτό που είναι πιθανότατα πιο ανησυχητικό είναι ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν δώσει μόνο τους αριθμούς τηλεφώνου Facebook τους για να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Δηλαδή, έδωσαν τον αριθμό τηλεφώνου τους στο Facebook για ασφάλεια και το Facebook συνεχίζει να αποδεικνύει ότι χρησιμοποιεί αυτόν τον αριθμό για πολλά περισσότερα.

Το Facebook ζητά από τους χρήστες να προσθέσουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους για ασφάλεια 2FA. Ωστόσο, οι ερευνητές και οι χρήστες ανακάλυψαν ότι το Facebook χρησιμοποιούσε πραγματικά τους αριθμούς τηλεφώνων που μπορεί να έχουν παράσχει μόνο για 2FA και για περισσότερες ενέργειες. Και τι είναι αυτές οι “περισσότερες ενέργειες” που δεν γνωρίζουμε;

Τον Φεβρουάριο του 2018, το Facebook αναγνώρισε ότι χρησιμοποιεί αριθμούς που παρέχονται από 2FA για να στέλνει στους χρήστες spammy μηνύματα κειμένου. Στη συνέχεια, δήλωσε τελικά ότι αυτό ήταν ένα “σφάλμα”. Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Gizmodo ανέφερε σχετικά με την ανακάλυψη των ερευνητών ότι το Facebook χρησιμοποιεί αριθμούς τηλεφώνου για τη στόχευση διαφημίσεων. Για άλλη μια φορά, το Facebook χρησιμοποιούσε έναν αριθμό τηλεφώνου, τον οποίο οι χρήστες προσέφεραν ασφάλεια, για το δικό τους οικονομικό όφελος.

Αυτό το “περισσότερα” για το οποίο το Facebook χρησιμοποιεί τον αριθμό του κινητού μας δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Αυτό που μπορείς να κάνεις προς το παρόν είναι ότι αν δεν θέλεις να μπορούν να βρίσκουν το προφίλ σου στο Facebook, χρησιμοποιώντας τον αριθμό του κινητού σου ή το email σου, είναι να περιορίσεις αυτή τη ρύθμιση ώστε να μπορούν να τη βλέπουν μόνο οι φίλοι σου.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργοποίησε το dark mode στο Facebook Messenger απλά μ’ ένα emoji!