Αναρωτιέσαι γιατί οι followers σου δεν αυξάνονται ό,τι κι αν κάνεις; Τι κάνεις λάθος και παραμένουν σταθεροί;

Αναρωτιέσαι γιατί οι followers σου δεν αυξάνονται; Το Instagram, πλέον, είναι ένα ισχυρό εργαλείο, το οποίο αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, μπορείς πολύ εύκολα να ενισχύσεις την επιχείρησή σου ή να προβάλλεις τη δουλειά σου.

Αρχικά χρειάζεται να έχεις υπομονή και να μην απελπίζεσαι! Και στη συνέχεια να ανακαλύψεις γατί οι followers σου δεν αυξάνονται και τι λάθη κάνεις.

Γιατί οι followers σου δεν αυξάνονται;

Δεν αλληλεπιδράς με το κοινό σου

Αν δεν απαντάς στα σχόλια, οι followers σου απλώς δεν θα συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν μαζί σου. Στην τελική λέγονται “social media” μην το ξεχνάς! Αν αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο και την ενέργεια με το να ποστάρεις αλλά δεν ενδιαφέρεσαι με το να ασχοληθείς με το κοινό σου, τότε θα το χάσεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Ξεκίνα να απαντάς! Κάθε φορά που κάποιος σου σχολιάζει ή σου στέλνει προσωπικό μήνυμα μην τον αγνοείς. Να είσαι ανοικτός σε συζητήσεις.

Δεν είσαι συνεπής

Το να ποστάρεις συχνά φυσικά και θα αυξήσει το engagement και τους followers σου. Μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Και πρέπει να είσαι συνεπής.

Να έχεις ένα πλάνο, να ποστάρεις συγκεκριμένες ώρες και μέρες, όταν έχεις εντοπίσει πως έχεις μεγαλύτερη “κίνηση” στο account σου. Η συνέπεια είναι το κλειδί για να σε μάθουν και να εμφανίζεσαι πιο συχνά στα feed των άλλων.

Τι μπορείς να κάνεις; Να έχεις ένα πλάνο. Φτιάξε ένα calendar με αυτά που θέλεις να ποστάρεις και θα έχεις και μια καλύτερη στρατηγική για το τι ποστάρεις και πότε. Και πως τελικά φαίνεται το προφίλ σου.

Δεν αλληλεπιδράς με άλλα account

Αν θέλεις να κάνεις το όνομα σου γνωστό, τότε θα πρέπει να αλληλεπιδράς κι εσύ με άλλα προφίλ. Σταμάτα να ζεις στη δική σου φούσκα και ξεκίνα να αναπτύσσεις φιλίες. Πώς θα το κάνεις αυτό; Ξεκίνα να κάνεις κι εσύ follow, σχόλια και likes!

Δεν κάνεις stories και δεν χρησιμοποιείς όλα τα καινούργια χαρακτηριστικά

Οι φωτογραφίες είναι τέλειες αλλά πρέπει να κάνεις και stories! Να ανεβάζεις videos και να χρησιμοποιείς όλα τα χαρακτηριστικά που σου δίνει το Instagram. Πρέπει να διευρύνεις το περιεχόμενό σου και να κάνεις το προφίλ σου πιο ελκυστικό.

Κάνε stories με hashtags (προσοχή στα hashtags). Κάνε live και χρησιμοποίησε όλα τα updates. GIFs, cinemagraphs, Boomerangs όλα δεκτά!

Το περιεχόμενό σου είναι βαρετό

“Παίζεις” πολύ safe και το περιεχόμενό σου καταλήγει να είναι βαρετό. Για τους άλλους, για σένα είναι το ιδανικό. Πάρε μερικά ρίσκα και δείξε περισσότερο την προσωπικότητά σου.

Μια απλή selfie χωρίς λεζάντα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πες μας την ιστορία σου. Ρώτα τον εαυτό σου: Τι κάνει το post μου πιο ελκυστικό; Μοναδικό και ιδιαίτερο;

Δεν είσαι ο εαυτός σου

Το να είσαι αληθινός και αυθεντικός είναι πολύ σημαντικό για τα social media, ειδικά για το Instagram. Οι άνθρωποι θέλουν να ακολουθούν αληθινούς ανθρώπους, που ανοίγουν τον εαυτό τους και τους νιώθουν πιο οικείους.

Τι να κάνεις; Keep it real. Σταμάτα να βάζεις πολλά φίλτρα και χρησιμοποίησε μια λεζάντα που σε αντιπροσωπεύει. Να είσαι αληθινός και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου.

Το account σου δεν κάνει focus

Να έχεις μια ταυτότητα, είναι σημαντικό. Να δώσεις στο κοινό σου μια αίσθηση του ποιος είσαι και τι κάνεις. Να επικεντρωθείς γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα και να δείχνεις τη δουλειά που κάνεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Να είσαι ξεκάθαρος και σταθερός σε αυτά που ανεβάζεις. Να έχεις ταυτότητα και ένα target group.

Διαβάστε επίσης:

https://ipop.gr/texnologia/ta-mystika-gia-perissotera-likes-comments-sto-instagram-apo-enan-social-media-expert/

Credits: Getty Images