Η αρχή έγινε πριν από μερικά χρόνια και πλέον όλοι μας έχουμε εμάς ή κάποιον άλλο στο περιβάλλον μας που να έχει smartwatch. Είναι βολικό, μπορείς να παρακολουθείς τα πάντα μ’ ένα κλικ, ενώ σε βοηθάει να διατηρείς τους στόχους σου. Γιατί, όμως, αξίζει πραγματικά να αγοράσεις ένα smartwatch; 

To smartwatch είναι ένα πολύ πρακτικό gadget και τα πλεονεκτήματά του σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται στο ότι είναι της μόδας αλλά και στη σύνδεσή του με τις ειδοποιήσεις του κινητού. Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ρολόι, αλλά και κάτι παραπάνω από μια συσκευή παρακολούθησης των social media σου.

Γιατί, όμως, αξίζει πραγματικά να αγοράσεις ένα smartwatch;

Παρακολουθείς τα πάντα απ’ το χέρι σου!

Δεν χρειάζεται να τσεκάρεις το κινητό σου κάθε 5 λεπτά εάν σου ήρθε κάτι και φυσικά δεν χρειάζεται να κοιτάξεις την οθόνη του κινητού για να δεις ποιος σε καλεί. Μπορείς να το κάνεις απ’ το ρολόι σου, το οποίο σου δείχνει 24/7 όλες τις ειδοποιήσεις του κινητού σου… τουλάχιστον αυτές που έχεις επιλέξει να εμφανίζονται!

αγοράσεις ένα smartwatch

Μπορείς να το προσαρμόσεις όπως θέλεις

Για κάποιους το smartwatch είναι απλά ένα fitwatch, το οποίο χρησιμοποιούν για την προπόνησή τους και την παρακολούθηση της φυσικής τους κατάστασης, ενώ για κάποιους άλλους είναι ένα πολυεργαλείο. Το πώς θα το χρησιμοποιήσεις και θα το προσαρμόσεις εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Μπορείς να ρυθμίσεις τι θα παρακολουθεί στο σώμα σου, αλλά και στις ειδοποιήσεις σου.

Σε βοηθά να παραμείνεις σταθερός στους στόχους σου

Πολλές φορές όλοι χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Όταν μάλιστα μιλάμε για τους στόχους της φυσικής μας κατάστασης, τι πιο ιδανικό από μια συσκευή που παρακολουθεί απ’ τους παλμούς σου και την πίεσή σου, μέχρι τις θερμίδες που καις, το πόσο συχνά πίνεις νερό, πόσα βήματα κάνεις και εάν skipάρεις την προπόνησή σου;

Επιπλέον, οι υπενθυμίσεις που μπορείς να βάλεις για να θυμάσαι να πίνεις νερό ή να σηκώνεσαι απ’ το γραφείο να κάνεις μερικά βήματα, είναι ένα πραγματικό δώρο για τον εαυτό σου!

αγοράσεις ένα smartwatch

Unsplash/Tim Foster

ΥΓ: Φυσικά, οι λειτουργίες ενός smartwatch εξαρτώνται απ’ το πόσο εξελιγμένο είναι το μοντέλο, αλλά και πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δαπανήσεις ώστε να αγοράσεις ένα που να καλύπτει τις ανάγκες σου. Μπορείς με πολύ λίγα χρήματα να αγοράσεις ένα fitwatch που θα έχει τις basic λειτουργίες, ενώ ανεβάζοντας λίγο το budget θα βρεις ένα ρολόι που πραγματικά κάνει ό,τι ονειρεύεσαι (εντάξει, εκτός από καφέ!).

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί να αγοράσεις ένα smartwatch; 

Δες ακόμα:

5 fitness apps που θα κάνουν τη γυμναστική σου πιο ενδιαφέρουσα