Γι’ αυτό πρέπει να λες ψέματα στις ερωτήσεις για επαναφορά κωδικού

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν κάποιες λίγες φορές σ’ αυτή τη ζωή που το ψέμα είναι μονόδρομος και μάλιστα είναι κι η ασφαλέστερη επιλογή! Αυτό ισχύει και για τις ερωτήσεις για επαναφορά κωδικού στο email σου ή σε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό σου.

Το σκηνικό είναι γνώριμο: Προσπαθείς να συνδεθείς σ’ έναν λογαριασμό σου που δεν χρησιμοποιείς πολύ συχνά κι αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης. Ξύνεις το κεφάλι σου και προσπαθείς να θυμηθείς ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία πριν τρία χρόνια ή πώς φώναζες την κολλητή σου στο δημοτικό.

Εκτός απ’ το να σου θυμίσουμε ότι πλέον υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές για να αποθηκεύεις τους κωδικούς σου και να έχεις πάντα πρόσβαση σ’ αυτούς, θα σου πούμε πώς πρέπει ν’ απαντάς στις ερωτήσεις για επαναφορά κωδικού.

Δες εδώ τι να κάνεις εάν ξέχασες τον κωδικό για το Apple ID σου!

Όταν τις πρωτοφτιάχνεις καλό είναι να λες ψέματα! Αυτές οι ερωτήσεις ασφαλείας θα πρέπει να περιέχουν ψέματα, τα οποία δεν θα πρέπει να ξεχάσεις! Όπως και στην πραγματική ζωή δηλαδή… Όταν λες ένα ψέμα είναι πολύ εύκολο ν’ αποκαλυφθείς όταν είναι ασήμαντο και το έχεις ξεχάσει. Αλλά δεν πρέπει να το κάνεις εάν δεν θέλεις να έχεις μπλεξίματα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει με τις απαντήσεις σου στις ερωτήσεις για επαναφορά κωδικού.

Αυτές οι ερωτήσεις είναι συνήθως τόσο απλές, επομένως και τόσο εύκολο να βρει κάποιος που θέλει να μπει στον λογαριασμό σου τις απαντήσεις μ’ ένα googlάρισμα!

ερωτήσεις για επαναφορά κωδικού

iStock

Θα σου πούμε απλά ένα παράδειγμα για να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται ο άλλος να είναι χάκερ για ν’ αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σου! Η υποψήφια για την προεδρία το 2008 Sarah Palin την πάτησε από έναν 20χρονο φοιτητή, ο οποίος απέκτησε πολύ εύκολα πρόσβαση στο Yahoo email της. Πώς τα κατάφερε; Βρήκε μ’ ένα googlάρισμα τον ταχυδρομικό της κώδικα και την ημερομηνία γέννησής της και απάντησε επιτυχώς στις ερωτήσεις ασφαλείας.

Το μάθημα απ’ αυτή την ιστορία είναι πολύ σημαντικό! Η ειλικρινής απάντηση στις ερωτήσεις για ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα.

Πώς να είσαι ακόμα πιο ασφαλής στο Ίντερνετ

Το ξέρω, είναι πολύ δελεαστικό το να χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό παντού για να μην έχεις να θυμάσαι 1.500 διαφορετικούς κωδικούς, αλλά δεν είναι καλή ιδέα! Θα πρέπει να έχεις άλλο κωδικό για το Facebook, άλλο για το email σου, άλλο για το Netflix κτλ.

Πάρε επιτέλους απόφαση να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή όπου θα έχεις εκεί όλους τους κωδικούς σου, όπως το LastPass και το 1Password, τα οποία απαιτούν να θυμάσαι μόνο έναν κωδικό για να μπαίνεις και στη συνέχεια έχεις πρόσβαση σ’ όλους τους κωδικούς σου!

Δες ακόμα:

Πώς η Google σε ειδοποιεί ότι πρέπει ν’ αλλάξεις αμέσως password!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved