Αν έκανες το τελευταίο update του Οκτωβρίου στα Windows 10 και παρατήρησες ότι λείπουν μερικά αρχεία σου έπειτα απ’ την εγκατάσταση, πρέπει να μάθεις ότι ο λόγος είναι τα ίδια τα Windows.

«Πάγωσε» η αναβάθμιση των Windows 10 απ’ τη Microsoft έπειτα από καταγγελίες χρηστών για προβλήματα που εμφανίστηκαν στις συσκευές τους μετά το update.

H εταιρεία ζητά, όπως φαίνεται και στο support page της, απ’ τους χρήστες που έχουν επηρεαστεί να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό λιγότερο μπορούν τη συσκευή τους και να χρησιμοποιήσουν την τοπική τους helpline.

Παράλληλα, σ’ όσους κατέβασαν χειροκίνητα το update, η Microsoft τους καλεί να μην το εγκαταστήσουν ακόμα.

Η εταιρεία, πάντως, τονίζει πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. «Η Microsoft έπαυσε την κυκλοφορία του update ενώ συνεχίζουμε να διερευνούμε τις αναφορές από κάποιους πελάτες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αναλυτής Νικ ΜακΚουάιρ, της CCS Insight, δήλωσε στο BBC πως αυτό θα επηρέαζε την εμπιστοσύνη των χρηστών στη Microsoft, διότι επιθυμεί να κάνουν τακτικά updates.

Στην ελληνική έκδοση της σελίδας της Microsoft διαβάζουμε τα εξής:

  • Τα Windows 10 θα κατεβάσουν αυτόματα την Ενημέρωση Οκτωβρίου 2018 στην κατάλληλη συσκευή σας, αν έχετε ενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις στις Ρυθμίσεις του Windows Update. Όταν η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα χρονικό διάστημα για να την εγκαταστήσετε. Μετά την εγκατάσταση, η συσκευή σας θα εκτελεί τα Windows 10, έκδοση 1809.
  • Σημείωση: Αν θέλετε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση τώρα, επιλέξτε Έναρξη  > Ρυθμίσεις  Ενημέρωση και ασφάλεια  > Windows Update και κατόπιν Έλεγχος για ενημερώσεις. Αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, εγκαταστήστε τις. 
  • Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την ενημέρωση της συσκευής σας, βρείτε λύσεις για συνήθη προβλήματα στο θέμα Αντιμετώπιση προβλημάτων ενημέρωσης των Windows 10 ή χρησιμοποιήστε την Επίλυση προβλημάτων του Windows Update που θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.
  • Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη σύνδεση στο Internet κατά την ενημέρωση της συσκευής, ανατρέξτε στο θέμα Επιδιόρθωση ζητημάτων σύνδεσης δικτύου στα Windows.

Πάντως και το προηγούμενο update των Windows δεν ήρθε χωρίς προβλήματα….

Προσοχή! Το νέο update των Windows 10 μπορεί να «παγώσει» τον υπολογιστή σου!