Το Instagram ξεκίνησε να δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες σ’ όλο τον κόσμο να κάνουν αίτημα για επαλήθευση του προφίλ τους! Πώς μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Μέχρι πρότινος, υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω απ’ το μπλε εικονίδιο στα προφίλ που υποδείκνυε ότι πρόκειται για verified account στο Instagram.

Τώρα, όμως, το Instagram επιτρέπει σ’ όλους μας να κάνουμε request για verification, αλλά επειδή πρώτη φορά μας δίνεται αυτή η δυνατότητα, αποφασίσαμε να σου δείξουμε τα βήματα για το πώς θ’ αποκτήσεις verified account στο Instagram.

Πάρε στυλό και γράφε!

Έτσι θ’ αποκτήσεις verified account στο Instagram:

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας. Κάντε κλικ στο κουμπί προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο εργαλείο «Ρυθμίσεις» στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Instagram, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί με τα γρανάζια, το οποίο εμφανίζεται κάτω από τον αριθμό των followers.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στο κουμπί «Αίτημα επαλήθευσης» (Request Verification). Σημείωση: Αν αυτό δεν εμφανίζεται ακόμα σ’ εσάς, κάντε υπομονή! Το Instagram μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να λανσάρει το χαρακτηριστικό σ’ όλο τον κόσμο.
  • Συμπληρώστε τη φόρμα. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη (αυτό που εμφανίζεται μετά το σύμβολο @ στο προφίλ σας) και το πλήρες όνομά σας.
  • Ανεβάστε μια φωτογραφία της ταυτότητάς σας. Πρέπει να εμφανίζει το όνομά σας και την ημερομηνία γέννησης. Τα αποδεκτά έγγραφα περιλαμβάνουν άδεια οδήγησης, διαβατήριο ή εθνική ταυτότητα.
  • Δείτε την ειδοποίηση. Περιμένετε μέχρι το Instagram να ελέγξει το αίτημά σας και αναζητήστε μια ειδοποίηση στην καρτέλα ειδοποιήσεων.

Πάντως, ακόμα και αν ζητήσετε επαλήθευση, δεν αποτελεί εγγύηση το ότι το Instagram θα σας την χορηγήσει. Το μπλε σήμα διατίθεται αποκλειστικά σε celebrities, δημόσια πρόσωπα και παγκόσμια brands.

To Instagram λέει ότι θα «εξετάσει τα αιτήματα επαλήθευσης για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα και την αξιοπιστία του κάθε λογαριασμού», όμως, επανέλαβε πως θα επικεντρωθεί σε λογαριασμούς που έχουν μεγάλο αριθμό followers στο Instagram.

Δες κι αυτό:

Ακόμα μια προσθήκη στη ροή στο Instagram. Εσύ την πρόσεξες;

Photo: TechCrunch/Bryce Durbin