Εδώ και χρόνια, αυτό που ξέρουμε είναι ότι εάν θέλουμε να έχουμε το το Microsoft Office δωρεάν, χωρίς συνδρομή, θα πρέπει να βρούμε έναν ΙΤά να μας το βάλει “σπασμένο”. Βέβαια, εκτός απ’ το ότι είναι “παράνομο” –όπως και το να κατεβάζεις ταινίες– μπορεί ξαφνικά να σου διακοπεί η πρόσβαση γιατί η Microsoft σε κατάλαβε και σου ζητάει το license number.

Αυτό, όμως, φαίνεται πως πλέον μπορεί να αλλάξει, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση, η οποία δεν θα χρειάζεται συνδρομή.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το ειδικό σε θέματα τεχνολογίας PC Mag, η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει την δωρεάν έκδοση του Office το 2021.

Η εταιρεία, σε σύντομη αναφορά της σε ένα blog του Exchange Team, είπε:

Το Microsoft Office θα κάνει μια νέα κυκλοφορία τόσο για τα Windows όσο και για τα Mac, στο δεύτερο μισό του 2021

Ψάξε να βρεις τώρα τι κρύβεται πίσω απ’ τις λέξεις… Προφανώς η εταιρεία επιβεβαιώνει την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης, αλλά απ’ την άλλη δεν δίνει και πολλές λεπτομέρειες γιατί απλά σιγά μην αποκαλύψει από τώρα ότι θα μπορούμε να έχουμε word, power point, excel, one note κτλ δωρεάν!

Microsoft Office δωρεάν

Μέχρι τότε, πώς μπορείς να έχεις το Microsoft Office δωρεάν;

Στο web

Online μπορείς να έχεις δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες του Office, όπως στο Word και το Excel. Θυμήσου ότι όταν ανταλλάζεις ένα αρχείο μέσω email και το ανοίγεις μέσω Google Docs, μπορείς να το επεξεργαστείς online δωρεάν. Απλά θα πρέπει να έχεις λογαριασμό Microsoft.

Να τα έχεις “σπασμένα”

Με όλους τους κινδύνους και τις δυσκολίες που μπορεί αυτό να έχει… Δηλαδή το να σου απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή ή το να μην μπορείς να κάνεις update, άρα να μην έχεις τα νέα χαρακτηριστικά που προστίθενται.

Με άλλες εναλλακτικές που δεν είναι της Microsoft

Τα προγράμμα Word, Excel, PowerPoint κτλ κυκλοφορούν κι από άλλες εταιρείες δωρεάν. Κανένα δεν συγκρίνεται με τα αυθεντικά της Microsoft, αλλά για μια βασική χρήση είναι αξιοπρεπέστατα!

Microsoft Office δωρεάν

Pixabay

Μερικές καλές δωρεάν εναλλακτικές:

  • Libre Office
  • Open Office
  • Softmaker FreeOffice
  • Polaris Office

Διάβασε κι αυτό το θέμα:

Με αυτά τα μυστικά στα passwords δεν θα σε χακάρουν ποτέ!

Photo: Pexels