Αφιερωμένο στο Halloween είναι το σημερινό Doodle της Google, το οποίο μας επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη! Δεν είναι μόνο ένα Doodle, αλλά πρόκειται για ένα ολόκληρο παιχνίδι!

Έπαιξες το παιχνίδι της Google για το Halloween; Ενόψει της πολυαναμενόμενης νύχτας που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου, η Google έφτιαξε ένα διαδραστικό παιχνίδι Doodle!

Το παιχνίδι Halloween της Google σε καλεί να παίξεις ως φάντασμα ενώ συνεργάζεσαι αλλά και ανταγωνίζεσαι τους υπόλοιπους. Στόχος σου; Να μαζέψεις όσες περισσότερες κινούμενες φλόγες μπορείς πριν φύγει το φεγγάρι! Φυσικά, πρέπει να περιμένεις ανατροπές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!

Λίγα λόγια για το Halloween

To Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ πάρτι γίνονται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης -μέχρι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η γιορτή του Halloween συγχέεται συχνά με τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά (απόκριες τρόμου). Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή του Halloween δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή του Halloween πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια σκοτεινή παγανιστική τελετή σε ημέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Η ρίζα της λέξης Halloween προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).

Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες ημέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Δες κι αυτό:

Η καλύτερη φάρσα Halloween έγινε στην ιρλανδική τηλεόραση! (Video)

Με πληροφορίες από Wikipedia