Το Instagram, το Facebook, το Snapchat και γενικά η πλειοψηφία των αγαπημένων μας social media έχει stories. Υπάρχει, όμως, κι ένα ακόμα social media, πολύ αγαπημένο μας, το οποίο χρησιμοποιούμε για επαγγελματικούς λόγους, και δεν έχει stories… Ή τουλάχιστον δεν είχε μέχρι σήμερα. Όπως πολύ σωστά κατάλαβες, έρχονται τα stories στο LinkedIn! 

To LinkedIn επιβεβαίωσε πως εργάζεται πάνω στη δημιουργία των stories, τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα για όλους.

Ο Pete Davies του LinkedIn εξήγησε συγκεκριμένα:

Τα stories εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Snapchat, με άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook να τα υιοθετούν σύντομα και εξαπλώνονται για έναν καλό λόγο: Προσφέρουν έναν ελαφρύ και διασκεδαστικό τρόπο για να μοιραζόμαστε πράγματα, χωρίς αυτά να παραμένουν συνδεδεμένα στο προφίλ μας για πάντα. Γίνεται κάτι τέτοιο στον επιχειρηματικό κόσμο; Θα ήθελα να ελπίζω ότι οι περισσότερες από τις αλληλεπιδράσεις μου στην αίθουσα εδώ είναι σ’ αυτό το mood!

Ο Pete Davies στη συνέχεια ανακοίνωσε πως στο LinkedIn εργάζονται πυρετωδώς και τεστάρουν εσωτερικά τα stories, ωστόσο, δεν μπορούσε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το επίσημο λανσάρισμά τους.

Έχουμε ήδη μάθει πολλά για τις μοναδικές δυνατότητες των stories σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, τα Stories είναι ένας υπέροχος τρόπος για να μοιραστείτε τις καλύτερες στιγμές από τις εκδηλώσεις σας, αλλά και να μοιραστείτε συμβουλές και κόλπα που βοηθούν τον κόσμο να εργαστεί πιο έξυπνα

Κάπως έτσι θα μοιάζουν τα stories στο LinkedIn:

Μην κάνεις απλά copy-paste! Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο LinkedIn και το βιογραφικό σου.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το LinkedIn ασχολείται με τα stories. Το 2018, η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει stories αλλά μόνο για φοιτητές.

Αυτή η έκδοση, η οποία το LinkedIn ονομάζει «Student Voices», κυκλοφόρησε για φοιτητές στις ΗΠΑ και στόχευε να βοηθήσει ανθρώπους σε διαφορετικά πανεπιστήμια να αλληλεπιδρούν και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Η λογική ήταν ότι με τα stories η πλατφόρμα θα μπορούσε να προσφέρει έναν πιο οικείο τρόπο αλληλεπίδρασης.

Δες ακόμα:

Τα Insta Stories σου μαρτυρούν για σένα περισσότερα απ’ ό,τι νομίζεις!

Photo: Pexels