Η αλλαγή στο feed του Instagram προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, δυσαρέστησε τους χρήστες οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τα παράπονά τους σε όλα τα social media. Εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτήν την αλλαγή.

Ήδη από χθες Πέμπτη, πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν αντιμέτωποι με την αλλαγή στο feed του Instagram και γρήγορα μοιράστηκαν την άσχημη εμπειρία τους με άλλους χρήστες σε όλα τα social media.

Ποια ήταν αυτή η αλλαγή; Το Instagram δοκίμασε προσωρινά να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις και scrollαρεις τις δημοσιεύσεις άλλων στο feed σου. Κι αντί να μπορείς να τις βλέπεις την μια κάτω από την άλλη, έπρεπε να πατήσεις πάνω στο post για να εμφανιστεί η επόμενη ανάρτηση. Όπως ακριβώς κάνεις με τα Insta Stories.

Το νέο χαρακτηριστικό του Instagram έπρεπε να δοκιμαστεί σε μια μικρή ομάδα, αλλά τελικά οι δοκιμές έγιναν σε πολλούς, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις.

Με ένα tap μπορείς να δεις το κάθε post ξεχωριστά (προσοχή γιατί με το double tap πατάς καρδούλα και μπορεί να μην το θέλεις), ενώ με το scrolling μπορείς να δεις όλο το κείμενο, τα likes και τα σχόλια σε ένα συγκεκριμένο post.

Και αυτό μπέρδεψε τους χρήστες, τους εκνεύρισε και άφησε πολύ αρνητικές εντυπώσεις. Άλλοι δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για ένα τεστ του Instagram και θεώρησαν απλώς πως κόλλησε το app (συμβαίνει αρκετές φορές άλλωστε).

Πάντως, ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram και πρώην στέλεχος του Facebook, ενημέρωσε τους χρήστες πως ήταν ένα δοκιμαστικό τεστ που μετατράπηκε σε ατύχημα και πως διορθώθηκε το θέμα. Επίσης ανέφερε πως αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα, θα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση στην εφαρμογή.

Η αλήθεια είναι πως αν τελικά εφαρμοστεί αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα είναι δύσκολο για όλους, θα γίνουν λάθη, θα εκνευριστούμε, αλλά… όλα μια συνήθεια δεν είναι; Θα το συνηθίσουμε!

Διαβάστε επίσης:

Τελικά πόσο σημαντική είναι η ώρα που ποστάρεις στο Instagram;