Σίγουρα έχεις κι εσύ μερικούς ενοχλητικούς followers στο Instagram, λίγο creepy, λίγο επίμονοι και λίγο κουτσομπόληδες! Το νέο χαρακτηριστικό που εξετάζει το Instagram θα σε βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση.

Αν το προφίλ σου είναι δημόσιο, τότε δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις ενοχλητικούς followers στο Instagram που μπαίνουν και τσεκάρουν το feed σου. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Το app εξετάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα σου επιτρέπει να έχεις πλήρη έλεγχο στη λίστα με αυτούς που σε ακολουθούν. Εξετάζει, λοιπόν, τη δυνατότητα να μπορείς να διαγράφεις χειροκίνητα τους ανεπιθύμητους followers στο Instagram με μερικά κλικς.

Οι χρήστες με ιδιωτικούς λογαριασμούς έχουν ούτως ή άλλως τη δυνατότητα να διαγράψουν μην επιτρέψουν σε κάποιον να τους κάνει follow αν δεν εγκρίνουν το αίτημα φιλίας τους, αν δηλαδή δεν πατήσουν αποδοχή.

Ωστόσο, τελευταία πολλοί χρήστες με δημόσιο λογαριασμό είδαν τη δυνατότητα “remove follower” που είναι το νέο χαρακτηριστικό του Instagram, το οποίο σου δίνει όλο τον έλεγχο για αυτούς που σε ακολουθούν και έχουν πρόσβαση στο προφίλ σου. Φυσικά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

Γιατί να θέλεις να διαγράψεις έναν follower ενώ άλλοι πληρώνουν για να τους αποκτήσουν;

Μπορεί να μη θέλεις να έχεις εκείνη την παλιά φίλη απ’ το Λύκειο ή τον πρώην σύντροφό σου ή τη θεία σου! όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Το Instagram μάλιστα, αναφέρει πως οι χρήστες τους οποίους θα επιλέξεις να διαγράψεις δεν θα λάβουν κάποια ειδοποίηση. Ίσως το συνειδητοποιήσουν μετά από λίγο καιρό. Αλλά αλήθεια ποιος νοιάζεται; Απ’ την άλλη θα τους κάνεις να απορήσουν αν σε ακολουθούσαν ή όχι!

Μάλιστα, νωρίτερα τον Μάιο το Instagram ενεργοποίησε και το mute χαρακτηριστικό, το οποίο σου επιτρέπει να ακολουθείς τους φίλους σου, όχι να τους μπλοκάρεις αλλά να μην σου εμφανίζονται πουθενά!

Το Instagram προσπαθεί να σου δώσει λίγο παραπάνω δύναμη για το ποιος σε ακολουθεί, χωρίς να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να μετατρέψεις τον λογαριασμό σου σε ιδιωτικό. It’s up to you!

Διαβάστε επίσης:

Μετά από αυτό το update θα θέλεις κι εσύ να κάνεις video chat στο Instagram!

Credits: bloomua / 123RF Stock Photo