Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας online απ’ τη Nikon! Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα να μας κρατάνε στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να πειραματιστούμε φωτογραφικά ακόμα και μέσα στο σπίτι, στήνοντας το δικό μας σκηνικό!

Μια απ’ τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της φωτογραφίας, η Nikon, προσφέρει δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας online για όλο τον Απρίλιο!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαθήματα μέσα από το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό της πρόγραμμα (Nikon School), τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το κάθε video- μάθημα έχει διάρκεια από 15 λεπτά έως 1-1,5 ώρα και είναι από επαγγελματίες φωτογράφους. Κανονικά, το κόστος για την παρακολούθηση του κάθε μαθήματος κυμαίνεται από 15 έως 50 δολάρια, όμως, η Nikon δίνει αυτή τη στιγμή σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όλα τα μαθήματα, αξίας 250 δολαρίων.

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας online

Pexels

Τα μαθήματα καλύπτουν τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας (π.χ fundamentals by Reed Hoffman), αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι πιο εξειδικευμένα, κι αφορούν τη «macro» φωτογραφία, την φωτογραφία τοπίων και τα μουσικά βίντεο.

Πώς θα παρακολουθήσεις τα δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας;

Πολύ απλά, θα μπεις στη σελίδα των μαθημάτων της Nikon και θα πατήσεις play στο video που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να παρακολουθήσεις ένα ή και όλα!

Πού αλλού μπορείς να κάνεις δωρεάν online μαθήματα φωτογραφίας;

Αν η φωτογραφία είναι το χόμπι σου και θέλεις να το εξελίξεις παραπάνω, θα βρεις επιπλέον πολλά tutorials από φωτογράφους για φωτογραφία και Photoshop στο YouTube.

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας online

Nitish Meena/ Unsplash

Παράλληλα, στο Lifehacker βρήκαμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν μάθημα πάνω στα βασικά της φωτογραφίας, στο alison.com υπάρχει μια σειρά από εξειδικευμένα μαθήματα φωτογραφίας, όπως επίσης και στο γνωστό σε όλους udemy.com, ενώ η Adobe έχει κανάλια στο YouTube με δωρεάν tutorials φωτογραφίας, αλλά και Photoshop.

Δες ακόμα:

#Μένουμε_σπίτι και κάνουμε δωρεάν online μαθήματα σε κορυφαία Πανεπιστήμια

Photo: Unsplash/ Lilly Rum