Πιο κοντά από ποτέ η κατάργηση του Messenger app για όλους. Ναι, αυτό φαίνεται πως σκέφτεται να κάνει το Facebook και ήδη έχει διαρρεύσει η πρώτη φωτογραφία.

Κατάργηση του Messenger app; Ναι, αυτό εξετάζει το Facebook και πριν πανικοβληθείς, περίμενε να σου πούμε τι ακριβώς ετοιμάζει η πλατφόρμα. Λοιπόν, το Facebook ετοιμάζει και τσεκάρει να επιστρέψει το Messenger στο κεντρικό social media app.

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και εντοπίστηκε (όπως κάθε φορά) από την ερευνήτρια Jane Manchun Wong, η οποία δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που εξετάζεται είναι πως δεν θα υπάρχουν δύο διαφορετικά app, Facebook και Messenger, αλλά θα είναι όλα σε ένα, στο Facebook.

Το κουμπί του Messenger θα εμφανίζεται ψηλά στο Facebook app και καθώς το πατάς θα σε πηγαίνει κατευθείαν στο chat αντί να το ανοίγεις σε ένα ξεχωριστό app. Θα βλέπεις δηλαδή, όλους τους φίλους και στη συνέχεια θα μπορείς να πατήσεις πάνω στο όνομα που θέλεις και να στείλεις το μήνυμα που θέλεις. Στη συνέχεια, θα επιστρέφεις στο app.

Δηλαδή, το Messenger app δεν θα υφίσταται αλλά θα τα έχεις όλα μαζεμένα και περιποιημένα στο Facebook.

Το Messenger κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως ανεξάρτητη εφαρμογή το 2011 και το 2014 το Facebook απέσυρε τη λειτουργία του από την επώνυμη εφαρμογή του.

Μισή δεκαετία αργότερα, καθώς το Facebook προετοιμάζεται να ενσωματώσει τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων σε Messenger, Instagram και WhatsApp, η λειτουργικότητα φαίνεται να επιστρέφει!

Και μην ανησυχείς γιατί όπως βλέπουμε και στο tweet της Wong, στο chat θα έχεις σχεδόν όλες τις δυνατότητες που έχεις ήδη. Θα μπορείς να στέλνεις και να λαμβάνεις ξανά μηνύματα, να στέλνεις φωτογραφίες και να κάνεις κλήσεις.

Ακριβώς όπως παλιά!

Διαβάστε επίσης:

Για ό,τι βλέπεις στο Facebook υπάρχει μια εξήγηση απ’ το ίδιο το Facebook!

Photo: Pixabay