Ποια είναι τα απαγορευμένα post στο Instagram; Πλέον, η πλατφόρμα γίνεται πιο αυστηρή στην προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων και σε συγκεκριμένες ηλικίες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά στο περιεχόμενο που επιτρέπουν να προβάλλεται και να προωθείται μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες.

Πλέον, ένα απ’ τα απαγορευμένα post στο Instagram είναι η προώθηση προϊόντων διατροφής αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αισθητική χειρουργική σε χρήστες που είναι κάτω των 18 ετών. Το Instagram εξέδωσε ανακοίνωση για αυτό το σημαντικό βήμα.

Όπως αναφέρεται στο  The Evening Standard:

Το Instagram θα κάνει πιο αυστηρά και περιορισμένα τα post σε χρήστες κάτω των 18 ετών, τα οποία προωθούν τη χρήση ορισμένων προϊόντων απώλειας βάρους και διαδικασιών σχετικών με την ομορφιά, τα οποία έχουν κίνητρο να πείσουν τον χρήστη να αγοράσει ή που απλά περιλαμβάνεται η τιμή

Πολλές είναι οι ομάδες που ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για αυτές τις διαφημίσεις και την επίδραση που έχουν ειδικά στους νέους ανθρώπους. Αναφορικά με το Instagram, η εταιρία αναφέρει πως επιθυμεί να είναι ένας ευχάριστος χώρος για τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν και η συγκεκριμένη πολιτική τους αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειάς του για τη μείωση της πίεσης που νιώθουν ορισμένες φορές οι άνθρωποι, πίεση που προέρχεται από τα social media και το περιεχόμενο που προβάλλεται σε αυτά.

Οι τρεις πιο εύκολοι τρόποι για να κάνεις repost μια ανάρτηση στο Instagram!

Σε αυτήν την προσπάθεια φυσικά, εντάσσονται και τα πειράματα του Instagram να αφαιρέσει τα Likes από τις αναρτήσεις, κάτι που ήδη ισχύει σε μερικές χώρες. Την ίδια στιγμή, διαγράφει και βίαιες φωτογραφίες ή φωτογραφίες αυτοτραυματισμού. Όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν τον ίδιο σκοπό: Να μειώσουν την αρνητική επίδραση των social media στη ζωή και την ψυχολογία των ανθρώπων.

Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει πως η χρήση του Instagram έχει την μεγαλύτερη επίδραση στους χρήστες σχετικά με τα επίπεδα άγχους, την κατάθλιψη, του bullying και του “φόβου” ότι κάτι θα χάσεις!

Παράλληλα, λοιπόν, με τον νέο περιορισμό στη διατροφή και τις επεμβάσεις, το Instagram αναφέρει πως κάθε περιεχόμενο που παρουσιάζεται ως “θαυματουργό” σχετικά με μια δίαιτα ή με την απώλεια βάρους, θα διαγράφεται από την πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια σωστή κίνηση για το Instagram τη στιγμή που πολλοί influencers πουλούν διαιτητικά και “θαυματουργά” προϊόντα σε χρήστες ακόμη και κάτω των 18 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που βλέπεις post από άτομα που δεν ακολουθείς στο Instagram!

Photo: Pexels/Tracy Le Blanc