Δες πώς μπορείς να βγάλεις 40.000 δολάρια απ’ το Facebook

LIKE US ON FACEBOOK

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βοηθήσεις το social media να βρει… λάθη!

Πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα απ’ το Facebook; Ανακαλύπτοντας κι αναφέροντας κρίσιμα ευάλωτα σημεία στους ιστότοπους και τις εφαρμογές για κινητά που ανήκουν στο Facebook.

Συγκεκριμένα, το Facebook δίνει αμοιβή 40.000 δολάρια σε όποιους βοηθήσουν να βρεθούν τα ευάλωτα σημεία, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους επιτιθέμενους του κυβερνοχώρου να παραβιάσουν τους λογαριασμούς χρηστών.

Η αύξηση στην αμοιβή που προσφέρει το Facebook έγινε προκειμένου να ενθαρρύνει τους ερευνητές ασφάλειας και τους «κυνηγούς» bug να βοηθήσουν το κοινωνικό μέσο να διορθώσει αυτά τα ζητήματα πριν έρθουν οι hackers και τα εκμεταλλευτούν.

Η ανακοίνωση του Facebook:

«Οι ερευνητές στον κυβερνοχώρο που εντοπίζουν ευπάθειες ασφαλείας σε προϊόντα που ανήκουν στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, WhatsApp και Oculus, που μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη παραβίαση λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής στοιχείων πρόσβασης, θα επιβραβεύονται ως εξής:

  • Ανταμοιβή 40.000 δολαρίων, αν η αλληλεπίδραση με τον χρήστη δεν απαιτείται καθόλου.
  • Ανταμοιβή 25.000 δολαρίων, εάν απαιτείται ελάχιστη αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Ενθαρρύνουμε τους ερευνητές να μοιραστούν μαζί μας τις αποδείξεις για τα bugs, χωρίς να χρειάζεται να ανακαλύψουν επιπλέον παρακάμψεις για τους αμυντικούς μηχανισμούς του Facebook».

Στόχος είναι με την αύξηση της ανταμοιβής για τα τρωτά σημεία και τη μείωση των τεχνικών απαιτήσεων που είναι απαραίτητες για την εκτίμησή τους, να έρθει ένας ακόμα μεγαλύτερος αριθμός υποβολών υψηλής ποιότητας από τους υπάρχοντες και τους νέους white hat ερευνητές.

Τα τελευταία χρόνια το Facebook έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια σε white hat hackers για ανακάλυψη bugs, για την αναφορά ανεπαρκειών στις υπηρεσίες του και την παροχή βοήθειας στην εταιρεία για την επίλυσή τους.

Φυσικά, η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται λίγο καιρό αφότου έγινε γνωστό πως εκτέθηκαν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του social media.

Έτσι, εάν διαπιστώσεις κάποια ευπάθεια στο Facebook, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αναφέρεις στην εταιρεία μέσω του προγράμματος προβολής σφαλμάτων.

Δες κι αυτό:

Αλλάζει το περιεχόμενο στο Facebook | Τι θα βλέπεις περισσότερο στην αρχική σου;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved