Δες αν σου έχει κλέψει κανείς ό,τι έχεις ανεβάσει στα social media μαθαίνοντας απλά να χρησιμοποιείς ένα απ’ τα πιο πολύτιμα εργαλεία που σου προσφέρει το Facebook και το Instagram.

Το Rights Manager ξεκίνησε απ’ το Facebook το 2015 και πλέον το εργαλείο επέκτεινε τη λειτουργία του και στο Instagram για να μπορείς να τσεκάρεις άμεσα εάν σου έχει κλέψει κανείς ό,τι έχεις ανεβάσει στα social media.

Στο Facebook μπορείς να τσεκάρεις εάν το περιεχόμενό σου έχει κλαπεί κι ανέβει από κάποιον άλλο χρήστη στο social media κάνοντας apply από τη σελίδα του Rights Manager. Σημειώνεται πως το εργαλείο απευθύνεται κυρίως σε δημιουργούς videos με σκοπό να προστατευθεί η πνευματική ιδιοκτησία τους.

Όσον αφορά το Instagram, το Rights Manager σε βοηθά να προστατέψεις τα videos που έχεις κάνεις upload απ’ τον λογαριασμό σου.

έχεις ανεβάσει στα social media

Θα χρειαστείς ένα Facebook Page με πρόσβαση στο Rights Manager για να ξεκινήσεις.

Στο Instagram, το Rights Manager θα σκανάρει και θα μπλοκάρει ενέργειες στο feed, explore και live αλλά όχι στα stories, τόσο για δημόσιους όσο και για ιδιωτικούς λογαριασμούς.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ενεργοποιήσεις το Rights Manager για το Instagram και να το συγχρονίσεις με το Facebook account σου.

Κλίκαρε το Get Started απ’ το account σου στο Rights Manager ή εναλλακτικά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Πήγαινε στο Settings
  • Πάτα το Rights Manager
  • Στο Platforms επέλεξε να ενεργοποιηθεί το Rights Manager και για το Instagram

Mπορείς να το ενεργοποιήσεις και να το απενεργοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις. Αλλά να θυμάσαι, εάν φτιάχνεις videos, καλό είναι να το έχεις ενεργοποιημένο συνέχεια αν σου έχει κλέψει κανείς ό,τι έχεις ανεβάσει στα social media!