Μερικές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ακριβώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Facebook. Μας εμφανίζει παλαιότερες αναρτήσεις και όχι τις πιο πρόσφατες. Ή βλέπουμε μια ανάρτηση και ξαφνικά εξαφανίζεται από μπροστά μας. Οι επιλογές στο feed του Facebook γίνονται συγκεκριμένες.

Όχι, ο Ζούκερμπεργκ δεν είχε σκοπό να μας τρελάνει αλλά πλέον αποφασίζει να μας το κάνει λίγο πιο εύκολο για να μην χανόμαστε. Οι επιλογές στο feed του Facebook γίνονται πολύ συγκεκριμένες κι εσύ έχεις πάλι τον έλεγχο.

Τι είναι το Hobbi, το νέο app του Facebook;

Στόχος είναι να βλέπει ο χρήστης αυτά που τον ενδιαφέρουν κι αυτά με τα οποία αλληλεπιδρά περισσότερο. Κι έτσι, στο τι εμφανίζεται στο feed σου παίζει καθοριστικό ρόλο πότε έγινε η ανάρτηση, πόσο συχνά αλληλεπιδράς με τον δημιουργό της, τι είδους post είναι (video, φωτογραφία, κείμενο) κα.

Το Facebook έρχεται να τα αλλάξει όλα αυτά (ξανά). Γιατί δεν θα ήταν καλύτερο να μπορείς να δεις όλα τα post από όλους τους χρήστες με χρονολογική σειρά;

Συγκεκριμένα,όπως αποκάλυψε η expert Jane Manchun Wong στο Twitter, το Facebook δοκιμάζει να μπορείς να “αλλάζεις” το News Feed. Δηλαδή, να έχεις την επιλογή να δεις τα πιο πρόσφατα post, τα πιο σχετικά post κι αυτά που ήδη έχουν περάσει από μπροστά σου και τα έχεις ήδη δει.

 Οι τρεις επιλογές:

  • Most Relevant – Η τρέχουσα, προεπιλεγμένη ροή του feed με βάση τον αλγόριθμο
  • Most Recent – Θα μπορείς να δεις όλες τις τελευταίες αναρτήσεις από τους φίλους ή τις σελίδες που ακολουθείς
  • Already Seen – Θα σε πηγαίνει πίσω σε αναρτήσεις που ήδη έχεις δει

Φυσικά, δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά, αφού και τώρα οι αναρτήσεις προβάλλονται με χρονολογική σειρά, αλλά πλέον θα τα έχεις λιγάκι πιο οργανωμένα.

Παράλληλα, μπορείς ήδη να δεις τις αναρτήσεις που έχεις δει μια φορά σε αυτό το link στο Facebook.

Ωστόσο, η νέα μορφή θα είναι πιο εύκολη και γρήγορη στη χρήση αν και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμη προς όλους.

Δες κι αυτό:

Τα καλύτερα φίλτρα στο Instagram που θα απογειώσουν τις φωτογραφίες σου

Photo: Pexels