Αν δεν φορτίζει το κινητό μπορεί να μη φταίει η μπαταρία του. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους το iPhone, μπορεί να μη λειτουργεί. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, εσύ σε αυτές τις περιπτώσεις;;

Αν δεν φορτίζει το κινητό σου, μην πανικοβάλλεσαι γιατί θα βρεις τον τρόπο να το φτιάξεις. Πρώτα από όλα, όμως, πριν πας να αντικαταστήσεις τη μπαταρία του iPhone, πρέπει να σιγουρευτείς ότι φταίει αυτή!

Γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μη φορτίζει το κινητό σου.

Δεν φορτίζει το κινητό; Τσέκαρέ το πρώτα!

Κάνε restart το iPhone

Κάνε ένα restart το iPhone γιατί μπορεί να λυθούν πολλά απ’ τα προβλήματά σου. Δεν θα λύσει τις πιο σημαντικές βλάβες, αλλά σίγουρα θα ξεκολλήσει. Κάνε restart και μετά βάλτο ξανά στην πρίζα!

Αντικατέστησε το καλώδιο USB

δεν φορτίζει το κινητό

Credits: Chesnot / Getty Images

Ίσως να μην έχει πρόβλημα η μπαταρία, αλλά το καλώδιο. Μπορεί να το αντικαταστήσεις για να δεις αν θα φορτίσει ή όχι. Αν διαπιστώσεις ότι έχει βλάβη ή έχει σπάσει, τότε έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσεις.

Μη το φορτίζεις χρησιμοποιώντας το laptop

Προκειμένου να σιγουρευτείς ότι η μπαταρία του κινητού λειτουργεί κανονικά, μην φορτίσεις το κινητό σου στο laptop. Αυτό γιατί δεν του δίνει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει σωστά και σίγουρα μην το βάλεις στη θύρα που έχουν ορισμένα πληκτρολόγια.

Χρησιμοποίησε το Recovery Mode

Μερικές φορές πρέπει να λάβεις πιο… δραστικά μέτρα! Ένα από αυτά είναι το Recovery Mode. Είναι σαν το restart αλλά μπορεί να διορθώσεις πιο περίπλοκα προβλήματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως με το Recovery Mode, διαγράφονται όλα τα αρχεία από το κινητό σου, γι΄ αυτό μην ξεχάσεις να κάνεις backup.

Η μπαταρία σου έχει χαλάσει

δεν φορτίζει το κινητό

Illustration depositphotos

Αν δεν λειτουργήσει κανένα από τα παραπάνω “κόλπα”, τότε η μπαταρία του κινητού σου έχει αρχίσει να σε εγκαταλείπει και πρέπει να το αντικαταστήσεις άμεσα. Μην ξεχνάς, όμως, πως αν το iPhone το έχεις λιγότερο από ένα χρόνο τότε η αντικατάσταση της μπαταρίας είναι δωρεάν.

Δες πώς μπορείς να προστατέψεις το κινητό σου απ’ την υπερθέρμανση.

Διαβάστε επίσης:

Αν φορτίζεις κι εσύ το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, πρέπει να το σταματήσεις!

Photo: depositphotos