Η τεχνολογία σου έχει φανεί τόσες φορές χρήσιμη κι είναι καιρός να σου φανεί και κάπου αλλού. Αυτές οι εφαρμογές για τα φυτά θα σου λύσουν τα χέρια! 

Τα φυτά είναι υπέροχα, τα έχεις είτε μες το σπίτι σου είτε στο μπαλκόνι και τον κήπο και σου διακοσμούν το χώρο, σου φτιάχνουν την ψυχολογία και σε ανανεώνουν μ’ έναν τρόπο υπέροχο. Ωστόσο, δεν τα φροντίζεις πάντα σωστά κι ίσως αυτό να τα καταστρέφει πολλές φορές. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις τον τρόπο για να τα διατηρείς ζωντανά;

Χάρη σε μερικές εφαρμογές για τα φυτά θα μάθεις tips για να προστατεύεις τα φυτά σου και να τα εμποδίσεις απ’ το να μαραθούν γρήγορα.

Εφαρμογές για τα φυτά που θα σου λύσουν τα χέρια

Planta

Στην εφαρμογή αυτή μπορείς να καταγράψεις τα διάφορα είδη φυτών που έχεις μες το σπίτι, να δεις την ένταση του φωτός του δωματίου στο οποίο βρίσκονται και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για το πότε θα πρέπει να τα ποτίζεις με βάση και τον καιρό στην περιοχή σου. Η καλύτερη δωρεάν λειτουργία της εφαρμογής; Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με διαφορετικές μεθόδους ποτίσματος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε iOS.

εφαρμογές για τα φυτά

Photo: Unsplash/ Teddy Guerrier

Florish 

Εισάγεις τα είδη των φυτών σου στην εφαρμογή κι αυτή σου δίνει μια σύντομη περιγραφή του πώς θα πρέπει να φαίνονται τα φυτά σου όταν είναι υγιή, οδηγίες φροντίδας με τις προτιμήσεις τους για το νερό και το φως και μια λίστα με κοινά ζητήματα που τα αρρωσταίνουν. Αλλά η εφαρμογή δεν σου λέει μόνο τι χρειάζονται τα φυτά σας. Σε διδάσκει επίσης να ικανοποιείς αυτές τις ανάγκες με υπενθυμίσεις ποτίσματος και συμβουλές φροντίδας φυτών. Διατίθεται δωρεάν σε iOS.

PictureThis 

Όπως πολλές άλλες εφαρμογές στη λίστα, έτσι και το PictureThis συνοδεύεται από ένα αναγνωριστικό εγκατάστασης με δυνατότητα κάμερας και λεπτομερείς οδηγίες φροντίδας των φυτών σου.

Ωστόσο, μόλις κάνεις αναβάθμιση σε συνδρομή premium, η εφαρμογή θα σου επιτρέψει επίσης να αποκτήσεις πρόσβαση σε εργαλεία που δεν προσφέρει καμία άλλη, όπως μια τεχνητή νοημοσύνη που κάνει διάγνωση αν φυτά σου είναι άρρωστα, καθώς και ένα φόρουμ για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android.

εφαρμογές για τα φυτά

unsplash/ Georgia de Lotz

Gardenia 

Αν ψάχνεις για μια εφαρμογή που να είναι περιεκτική και ουσιαστική, τότε αυτή πρέπει να κατεβάσεις. Δεν σου δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα φυτά σου, όμως θα σε καθοδηγήσει σε ό,τι πρέπει να γνωρίζεις και θα σου στέλνει αρκετά συχνά ειδοποιήσεις για να τα φροντίζεις. Μπορείς να προγραμματίσεις όχι μόνο το πότισμα και τη λίπανση, αλλά και την επανατοποθέτηση, την εφαρμογή φυτοφαρμάκων, τη σπορά, τη συγκομιδή και το κλάδεμα. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν! Διατίθεται σε iOS και Android.

Vera

Δεν υπάρχουν οδηγοί, συμβουλές, τίποτα. Στην πράξη, λειτουργεί περισσότερο σαν ένα περιοδικό για γονείς φυτών που γνωρίζουν ήδη τι κάνουν. Για να ξεκινήσεις, τραβάς μια φωτογραφία του φυτού σου, του δίνεις όνομα, προσδιορίζεις το είδος του, γράφεις τοποθεσία, σημειώνεις την ημερομηνία που το πήρες και προσθέτεις τυχόν οδηγίες φροντίδας με βάση αυτά που έχεις ήδη μάθει. Μπορείς καθημερινά να προσθέτεις τυχόν σημειώσεις σχετικά με το φυτό σου. Μπορείς να ενεργοποιήσεις, βέβαια, τις ειδοποιήσεις ποτίσματος. Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου; Τα tips που χρειάζεσαι!

Photo: Unsplash/ Matt Wojtaś