Προς το παρόν το WhatsApp είναι δωρεάν για όλους μας, αλλά για πόσο ακόμα;

WhatsApp επί πληρωμή από εδώ και πέρα για μερικούς χρήστες καθώς δεν γινόταν άλλο η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων να μην έχει καθόλου έσοδα!

To WhatsApp λανσάρει καινούρια, pay-to-use εργαλεία για εταιρείες που θέλουν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, αυτό θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη του, το Facebook, ν’ αρχίσει να βγάζει χρήματα από το WhatsApp, που δεν έχει ροή εσόδων από τότε που εγκαταλείφθηκε το μοντέλο των συνδρομών.

Οι εταιρείες θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες και υπηρεσίες, όπως ημερομηνίες παραδόσεων ή boarding passes σε πελάτες μέσω της πλατφόρμας, όμως, σε αντάλλαγμα γι’ αυτό θα πρέπει να καταβάλλουν ένα ποσό.

Τα μηνύματα θα κοστίζουν μεταξύ 0,5- 9 cents ανά μήνυμα, ανάλογα με τη χώρα όπου γίνεται η χρήση. Το BBC σημειώνει πως σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι πιο ακριβά από τα μηνύματα SMS.

Απ’ την πλευρά τους, οι εταιρείες θα μπορούν ν’ απαντούν σε ερωτήματα και σχόλια δωρεάν εάν το κάνουν γρήγορα- αλλά θα χρεώνονται αν απαντούν πάνω από 24 ώρες μετά.

Φυσικά, σύμφωνα με όσα τονίζει το WhatsApp, τα μηνύματα αυτά θα είναι κρυπτογραφημένα, και η εταιρεία δεν θα μπορεί να τα διαβάσει η ίδια.

Την ίδια στιγμή, όμως, η Wall Street Journal γράφει πως οι εταιρείες θα επιτρέπεται να αποθηκεύουν αντίγραφά τους αλλού, αποκρυπτογραφημένα.

Θυμίζουμε ότι το 2014 το Facebook είχε πληρώσει 19 δισ. δολάρια για την αγορά του WhatsApp κι από τότε γίνεται πολλή συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να βγάλει απ’ αυτό χρήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Το WhatsApp αλλάζει για πάντα και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε!