Οι influencers εκτός του ότι έχουν έναν μεγάλο αριθμό followers, τους επηρεάζουν με τη γνώμη τους, με την εικόνα που προβάλλουν και φυσικά τις διαφημίσεις που προωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποια είναι η απαγόρευση του Instagram στους influencers;

Τα περιθώρια διαρκώς στενεύουν και οι κανόνες γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί στα social media. Ποια είναι, λοιπόν, η απαγόρευση του Instagram στους influencers;

Το Instagram απαγορεύει τη διαφήμιση περιεχομένου με ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά και τσιγάρα γενικότερα. Απαγορεύεται να υπάρχει τέτοια διαφήμιση χορηγούμενη στα social media, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Συγκεκριμένα, οι influencers δεν επιτρέπεται να προωθούν περιεχόμενο με ηλεκτρονικά τσιγάρα, προϊόντα καπνού και όπλα. Παραδόξως, η εταιρεία σημειώνει ότι οι διαφημιστικές της πολιτικές έχουν απαγορεύσει εδώ και καιρό τη διαφήμιση αυτών των προϊόντων. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Instagram δεν είχε επιβάλλει προηγουμένως την πολιτική για διαφημιστικό περιεχόμενο, λέγοντας ότι τώρα προτίθεται να ξεκινήσει την κατάργηση αυτών των διαφημίσεων “τις ερχόμενες εβδομάδες”.

Η «δύσκολη» ζωή των influencers σε ένα video…

Και οι influencers απαγορεύεται ρητά να προωθούν τέτοιο περιεχόμενο. Φυσικά, αυτό ενοχλεί τις εταιρίες καθώς δεν μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μάλιστα, η εταιρία Juul έκλεισε πέρυσι τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, μετά την ευρεία αποδοκιμασία ότι οι πρώτες διαφημιστικές εκστρατείες της εταιρείας απευθύνονταν σε νέους μη καπνιστές!

Να σημειωθεί, πως το Instagram έχει ήδη απαγορεύσει την προώθηση αναρτήσεων που έχουν να κάνουν με συμπληρώματα διατροφής και δίαιτες καθώς και αλκοόλ. Κι ενώ οι influencers θα μπορούν ακόμη να προωθούν τέτοια post, θα περνούν από πολύ ειδικούς περιορισμούς, ήδη από τις αρχές του 2020. Πολύ περισσότερο, το Instagram αναφέρει ότι δημιουργεί ένα εργαλείο, το οποίο θα επιτρέπει στους influencers να δημιουργούν περιορισμούς αναφορικά με την ηλικία που βλέπει συγκεκριμένα post.

απαγόρευση του Instagram στους influencers

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε το Instagram πειραματίζεται κρύβοντας τα likes πλέον στις περισσότερες χώρες, κάνοντας πιο ξεκάθαρα ποια posts είναι χορηγούμενα και ποιοι συνεργάζονται με ποιες εταιρίες.

Αναμένουμε, λοιπόν, όλες τις αλλαγές!

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι όλες οι φωτογραφίες των influencers τέλειες

Photo: Pexels