Ένας απλός κωδικός μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε κρυφές ρυθμίσεις του iPhone σου, οι οποίες σχετίζονται με την ισχύ του σήματος, ρυθμίσεις για τις κλήσεις και σου επιτρέπει να κάνεις αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου.

Η λειτουργία iPhone’s Field Mode είναι ένα καλά κρυμμένο αλλά παράλληλα χρήσιμο εργαλείο που σου επιτρέπει να δεις πληροφορίες, που δεν θα μπορούσες να έχεις διαφορετικά πρόσβαση. Οι κρυφές ρυθμίσεις του iPhone σου δεν μένουν τελικά για πάντα κρυφές!

Το εργαλείο ενεργοποιείται πατώντας στην οθόνη των κλήσεων τον κωδικό: *3001#12345#* και στη συνέχεια το πλήκτρο της κλήσης.

Στη συνέχεια θα εμφανιστούν οι έξτρα ρυθμίσεις.

Ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία είναι ένας πιο λεπτομερής δείκτης της ισχύος του σήματος που εμφανίζεται στην πάνω αριστερή γωνία.

Οτιδήποτε πάνω από -80 είναι περίπου ισοδύναμο με πλήρες σήμα. Οτιδήποτε κάτω από -110 ισοδυναμεί με ελάχιστο έως και καθόλου σήμα.

Αν θέλεις να κρατήσεις αυτόν τον αριθμό στη γωνία, αντί για τις συνήθεις τελείες, στη συνέχεια, κράτα πατημένο το κουμπί Power.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι κωδικοί με ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, το *#33# θα σου δείξει την κατάσταση με τη φραγή κλήσεων, το  *#43# θα σου πει εάν έχεις ενεργοποιημένη την αναμονή των κλήσεων, ενώ το *#06# θα εμφανίσει τον αναγνωριστικό αριθμό IMEI σου, με τον οποίο μπορείς να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνό σου εκ’ αποστάσεως σε περίπτωση κλοπής.

Αν είσαι χρήστης Apple, δες πώς θα σώσεις την μπαταρία του iPhone πριν στην «σκοτώσει» η Apple!

Διαβάστε ακόμα:

Καινούριο iPhone; Η λίστα με τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις κατευθείαν!

Photo: George Frey/Getty Images