Φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, κατά τη διάρκεια της νύχτας για να το βρεις το επόμενο πρωί με 100% μπαταρία και να φύγεις από το σπίτι χωρίς άγχος. Σου δίνουμε όλους τους λόγους για να σταματήσεις να το κάνεις!

Κάθε βράδυ το ίδιο…Φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, για την ακρίβεια θα το βάλεις στη φόρτιση λίγο πριν πέσεις για ύπνο, θα παίξεις λίγο μαζί του και μόλις ξυπνήσεις θα δεις ότι έχει φορτίσει. Και το βράδυ θα το φορτίσεις ξανά. Γιατί χαλάς το κινητό σου;

Αν φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι, stop it!

Καταστρέφεις τη μπαταρία του

Αλήθεια ή μύθος; Οι περισσότεροι θεωρούν πως έτσι καταστρέφεις τη μπαταρία του κινητού σου και δεν πρέπει να το φορτίζεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Απ’ τη στιγμή που μια καινούργια μπαταρία αρχίζει και φορτίζεται, συγχρόνως σιγά-σιγά υποβαθμίζεται. Σύμφωνα με τους Time, οι μπαταρίες που τροφοδοτούν τις αγαπημένες σου συσκευές, έχουν περιορισμένο χρόνο που αντέχουν και στη συνέχεια απλώς εξαντλούνται πολύ γρήγορα.Αν τη φορτίζεις για 8 ώρες το βράδυ, τότε την καταστρέφεις και τελειώνει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

Μπορεί να πάρεις φωτιά!

Εντάξει, δεν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού είναι πολύ σπάνιο να συμβεί. Αλλά έχει συμβεί και είναι τρομακτικό. Τσεκάρεις τις τελευταίες ειδοποιήσεις στο κινητό σου, πριν πέσεις για ύπνο και στη συνέχεια το βάζεις κάτω από το μαξιλάρι σου. Το πρόβλημα είναι ότι το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο παράγει θερμότητα. Κι αν εσύ το έχεις μέσα στα σκεπάσματα και στις κουβέρτες, δεν μπορεί να περάσει αυτή τη θερμότητα. Και μάντεψε….

Δεν χρειάζεται τόση ώρα για να φορτίσει

Γιατί να βάλεις το κινητό σου για 8 ώρες στη φόρτιση; Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Σήμερα τα περισσότερα κινητά θέλουν 2 ώρες για να φορτίσουν. Εσύ γιατί το αφήνεις όλο το βράδυ και το χαλάς;;

Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι σου δεν είναι καλή ιδέα

Το γνωρίζεις ήδη αλλά τι κάνεις γι’αυτό; Επιμένεις να κρατάς το κινητό σου, δίπλα από το κρεβάτι σου ή δίπλα από το μαξιλάρι σου. Εκτός από τη ραδιενέργεια που εκπέμπει και είναι επικίνδυνη για την υγεία, δεν σε αφήνει να κοιμηθείς καλά. Το μπλε φως του κινητού σου, διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνες οι «φωνές» που λένε πως όλα αυτά είναι ένας μύθος.  Χάρη στις σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορείς πολύ εύκολα να φορτίσεις τη μπαταρία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτές οι μπαταρίες ελέγχουν πότε η μπαταρία πρέπει να σταματήσει να φορτίζει, όταν είναι πια γεμάτη.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα hacks θα σώσουν τη μπαταρία του κινητού σου!

Illustration depositphotos