Αν έχεις Huawei, δεν θα έχεις πρόσβαση σε YouTube και Google Maps!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα τεράστιο πλήγμα για την Huawei και τους χρήστες των συσκευών της απ’ την Google, η οποία αποφάσισε να αποκλείσει τον κινεζικό κολοσσό απ’ τις νέες αναβαθμίσεις του λογισμικού συστήματος Android. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;;

Huawei και Google δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά, με αποτέλεσμα τα νέα smartphones της κινεζικής εταιρείας να μην έχουν στο εξής πρόσβαση σε αρκετές εφαρμογές της Google, όπως Google Play, Gmail, YouTube, Google Maps.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Google έρχεται να συμμορφωθεί με την απόφαση της Κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τη Huawei στη λίστα με τις εταιρείες με τις οποίες απαγορεύεται να συναλλάσσονται οι αμερικανικές εταιρείες, εφόσον δεν έχουν ειδική άδεια.

Η Google στη σχετική της ανακοίνωση τόνισε ότι «συμμορφώνεται με τον κανονισμό και εξετάζει τις επιπτώσεις». Απ’ την πλευρά της, η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό για τους κατόχους κινητών τηλεφώνων Huawei;

Οι περιορισμοί σημαίνουν ότι όταν η Google θα παρουσιάσει αργότερα φέτος τη νέα εκδοχή Android, αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές της κινεζικής εταιρείας.

Οι ΗΠΑ, αλλά κι άλλες χώρες της Δύσης αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα την Huawei, ισχυριζόμενες ότι χρησιμοποιεί τις συσκευές της στα υπό ανάπτυξη δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών προς την κινεζική Κυβέρνηση. Φυσικά, η εταιρεία το αρνείται.

Σ’ ένα θεωρητικό επίπεδο, η κινεζική εταιρεία μπορεί ν’ αναπτύξει ένα αποκλειστικά δικό της λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές, προκειμένου να μην εξαρτάται από καμία άλλη εταιρεία.

Όμως, θεωρείται σίγουρο πως οι νέοι περιορισμοί θα πλήξουν την εταιρεία, αφού πολλοί καταναλωτές στο μέλλον δεν θα προτιμήσουν συσκευές, οι οποίες θα είναι αποκλεισμένες από τις εφαρμογές της Google.

Δες ακόμα:

Εσύ πώς προφέρεις την Huawei;
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved