Έγινε η ανακοίνωση που όλοι περιμέναμε! Αλλάζει το iPhone με το νέο λογισμικό, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το Φθινόπωρο. Θα δούμε αλλαγές με το iOS 14 στις συσκευές μας και παρακάτω συνοψίσαμε τις πιο σημαντικές.

Για πρώτη φορά θα δούμε μερικά νέα χαρακτηριστικά, κάποια απ’ τα οποία υπάρχουν ήδη στο Android OS.

App Clips, App Library, Translator και ανανεωμένα Apple Maps είναι μόνο μερικές απ’ τις αλλαγές.

Οι αλλαγές με το iOS 14 στο iPhone

App Library: Πρόκειται για ένα app drawer που θα βρίσκεται στην τελευταία σελίδα της home screen για να αποσυμφορήσει τη συσκευή από τα πολλά εικονίδια και φακέλους. Εκεί θα μπορείς να κάνεις αναζήτηση, θα βλέπεις προτάσεις και θα φέρνει στο επάνω μέρος τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές.

Κρύψιμο εφαρμογών: Είναι η πρώτη φορά που θα μπορείς να κρύβεις apps απ’ την home screen. Θα μπαίνουν widgets στην home screen σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά τα έχουν οι χρήστες Android εδώ και χρόνια.

Εφαρμογή Translator: Συνεργάζεται άμεσα με τον ψηφιακό βοηθό Siri και επιτρέπει την σε πραγματικό χρόνο μεταγλώττιση της ομιλίας στις πιο πολυχρησιμοποιημένες γλώσσες.

Μηνύματα: Θα μπορείς καρφιτσώνεις τις σημαντικές συνομιλίες για να φαίνονται στο επάνω μέρος, ενώ θα υποστηρίζονται τα threads και τα mentions στις ομαδικές συνομιλίες, περισσότερα Memoji και νέα animations.

Apple Maps: Προσθήκης της επιλογής για ποδηλασία, αλλά και εύρεση της καλύτερης δυνατής διαδρομής που να περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μάλιστα με ταυτόχρονη παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας του οχήματος για να σε ειδοποιεί.

Apple CarPlay: Νέες επιλογές για wallpapers, περισσότερες κατηγορίες εφαρμογών (parking, EV charging), ενώ θα γίνει συνεργασια με τη BMW για τη δυνατότητα ξεκλειδώματος και οδήγησης της νέας σειράς 5 με το iPhone. Θα γίνουν συνεργασίες και με άλλα brands μελλοντικά.

App Clips: Δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις στο iPhone ή να έχεις κατεβασμένη την εφαρμογή για να κάνεις συγκεκριμένες ενέργειες. Για παράδειγμα, εάν θες να νοικιάσεις ένα ηλεκτρικό scooter, περνώντας το iPhone επάνω από το ειδικό σήμα NFC θα σου εμφανίζεται το App Clip της εφαρμογής της συγκεκριμένης εταιρείας για να το ξεκλειδώσεις, αλλά και για να πληρώσεις απευθείας μέσω Apple Pay χωρίς να μοιραστείς καμία προσωπική πληροφορία.

Δες ακόμα:

Οι συσκευές που θα είναι συμβατές με το iOS 14