Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που αγχώνονται με το παραμικρό κι εκείνοι που διατηρούν την ηρεμία και ψυχραιμία τους, ακόμη κι αν ο κόσμος γύρω τους καταρρέει. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Μπορούμε να σου δώσουμε την απάντηση γιατί βρήκαμε το τεστ που μπορεί να μαντέψει τα πραγματικά επίπεδα άγχους σου! Είσαι ή δεν είσαι αγχώδης τύπος; Μήπως αγχώνεσαι υπερβολικά και χωρίς λόγο;

Το συγκεκριμένο τεστ για τα επίπεδα άγχους είναι αρκετά απλό και οι απαντήσεις που θα κληθείς να δώσεις αρκετά εύκολες. Ειδικότερα, είναι ένα τεστ εικόνων και εσύ θα πρέπει να διαλέξεις την εικόνα που σου τράβηξε περισσότερο την προσοχή.

Ποια είναι, όμως, τα επίπεδα άγχους;

1. Ήπιο Άγχος

Το ήπιο άγχος είναι αυτό που συναντάμε πιο συχνά και έχει να κάνει συνήθως με προβλήματα και ανησυχίες της καθημερινότητας, όπως το εργασιακό περιβάλλον, οικογενειακά θέματα κτλ.. Η έντονη νευρικότητα είναι ένα από τα συμπτώματα σ’ αυτό το επίπεδο.

2. Μέτριο Άγχος

Τα συμπτώματα σε αυτό το επίπεδο περιλαμβάνουν εντονότερους χτύπους στην καρδιά, ξηροστομία, εφίδρωση, πόνο στο στομάχι και ναυτία. Οι άνθρωποι με μέτριο άγχος μιλάνε πιο γρήγορα, ενώ κάνουν και πιο γρήγορες κινήσεις. Όσοι “τρώνε” τα νύχια τους, επίσης, βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο.

3. Σοβαρό άγχος

Μπορεί όσοι το βιώνουν να μην το αναγνωρίζουν καν. Ο πονοκέφαλος, ο εμετός ή η διάρροια, οι διάσπαρτες σκέψεις, η ακανόνιστη συμπεριφορά και το αίσθημα φόβου είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα.

4. Κρίσεις πανικού

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να προκληθούν από ακραία περιστατικά και γεγονότα στη ζωή. Όσοι βιώνουν κρίσεις πανικού μπορεί να δυσκολεύονται να μιλήσουν, να καθίσουν ή ακόμη και να παραμείνουν ακίνητοι.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσεις πανικού: Οι συνέπειες και οι τρόποι να τις αποφύγεις

Photo: stokpic.com