Βρήκαμε ένα από αυτά τα αγαπημένα μας τεστ με χρώματα, σκέψη και φαντασία και φυσικά μπήκαμε στον κόπο να το κάνουμε. Αυτό το τεστ αποκαλύπτει αν έχεις συναισθησία!

Περίεργες ερωτήσεις, περίεργες σκέψεις, χρώματα και αισθήσεις…Όλα σε αυτό το τεστ που αποκαλύπτει αν έχεις συναισθησία. 8 ερωτήσεις…αλλά 8 πολύ περίεργες ερωτήσεις.

Ας σου δώσουμε μια γεύση….Όταν ακούς μουσική σχηματίζεις κάποια εικόνα στο μυαλό σου; Όταν βλέπει ένα πρόσωπο το έχεις ταυτίσει με ένα συγκεκριμένο χρώμα; Οι αριθμοί και τα γράμματα σημαίνουν για σένα κάτι βαθύτερο; Αυτές οι ερωτήσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο τεστ που αποκαλύπτει αν έχεις συναισθησία.

Αλλά πριν κάνεις το τεστ καλό είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι η συναισθησία.

Συναισθησία ονομάζεται η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων. Ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από συναισθησία (συναισθητικός) είναι δυνατό, για παράδειγμα, να «ακούει» τις οσμές, να «βλέπει» τους ήχους και να «μυρίζει» τους ήχους. Το συχνότερο είδος συναισθησίας είναι το να βλέπει κάποιος ήχους και το να συνδυάζει αυτόματα αριθμούς με συγκεκριμένα χρώματα.

Η συναισθησία συναντάται σε κάποια μορφή της σε έναν στους 2.000 ανθρώπους, ενώ η εμφάνισή της είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομική. Σχετική έρευνα που έγινε από τον νευρολόγο V. S. Ramachandran στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο έχουν δείξει σύμφωνα με επιστήμονες ότι διαδικασίες παρόμοιες με τη συναισθησία ίσως είναι βασικές στην ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε μεταφορές και στο να είμαστε δημιουργικοί.

Σύμφωνα με τον παραπάνω ερευνητή δεν είναι σύμπτωση το ότι η συναισθησία είναι οχτώ φορές περισσότερο συνηθισμένη ανάμεσα στους συγγραφείς και στους καλλιτέχνες.

Η πιο συνηθισμένη μορφή συναισθησίας είναι η συσχέτιση γράμματος/αριθμού με χρώμα.

Και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει το τεστάκι και να μάθεις όλη την αλήθεια!

 

Διαβάστε επίσης:

Πέρασε το δύσκολο τεστ λογικής χωρίς να κάνεις κανένα λάθος!

Photo: Jane Mackay/ whoami.sciencemuseum.org.uk, Πληροφορίες από Βικιπαίδεια